FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


„Tanie” przegrywa z jakością.

Kiedy odwiedza się sklepy małopowierzchniowe, często można usłyszeć, że w marketach są niskie ceny, mega promocje, generalnie narzekaniom nie ma końca.

Odpowiedź jest następująca, niewielkie sklepy powinny przede wszystkim dbać o jakość sprzedawanego mięsa i wędlin, które polecają swoim klientom, bo to jedyna droga, aby odnieść sukces na konkurencyjnym rynku.

Do tej pory głównym czynnikiem decydującym o zakupie była niska cena. Coraz częściej jednak można zauważyć trend idący w kierunku produktów wysokiej jakości. Klienci z każdym miesiącem są coraz bardziej świadomi tego, co jedzą. Wybierają zasadę, którą można opisać najprostszym językiem „zjeść mniej, ale smaczniej i zdrowiej”.

Dlaczego warto postawić na jakość w swoim sklepie?

Wynika to przede wszystkim z doświadczenia, gdyż wielokrotnie klienci doznali rozczarowania robiąc zakupy w dużych sklepach. Pędząc do sklepu wielkopowierzchniowego po schab, czy fileta z kurczaka na promocji, marzyli o wspaniałym obiedzie dla całej rodziny. Niestety rzeczywistość okazywała się taka, że po otwarciu opakowania osocze stanowiło ok. 10-20% ubytku, a smak dawał wiele do życzenia. Po upieczeniu kupionego mięsa na talerzu było znacznie mniej, niż wynikało z wcześniejszej kalkulacji. Jak więc kupować pewne produkty najwyższej jakości? Przede wszystkim właściciel sklepu powinien postawić na solidnych dostawców mięsa i wędlin, którzy dbają, aby ich oferta była atrakcyjna i spełniała najwyższe normy jakości.

Jednym z takich dystrybutorów jest firma Kabanosik z Krakowa, która powstała w 1990 r. Specjalizuje się w dostawach świeżego mięsa wieprzowego, drobiowego, wołowego, a także wędlin premium. Posiada własny rozbiór kurczaka i zaopatruje sklepy, punkty zbiorowego żywienia oraz gastronomię.

   

 

Więcej informacji o firmie:

Firma Handlowa Kabanosik

 

     

Firma Kabanosik

 

Czytaj także:

Rozbiór mięsa wołowego – małopolskie

 


Autor: Kabanosik
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.