FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Alexander Militskih - właściciel restauracji "U Myśliwych" o dziczyźnie

 

 

Alexander Militskih - właściciel restauracji "U Myśliwych" o dziczyźnie

 

Dziczyzna to mięso o licznych walorach smakowych i dietetycznych. Mimo to wydaje się, że jest ona w pewnej mierze niedoceniana, szczególnie na tle wieprzowiny i drobiu. Skąd pomysł na dziczyznę jako podstawę menu?

 

Dziczyzna to najbardziej aromatyczne i smakowite mięso. Zwierzęta dorastają w naturalnym środowisku, więc ich mięso jest pozbawione sztucznych pasz i dodatków. Klienci bardzo często postrzegają ją jako rarytas. Dziczyzna to mięso niskokaloryczne, a zarazem wartościowe pod względem zdrowotnym. Jest niezwykle bogate w białka, witaminy z grupy B i minerały. Pomysł prowadzenia restauracji oraz promowania właśnie dziczyzny pojawił się jako naturalna konsekwencja naszych działań, bowiem restauracja „U Myśliwych” mieści się w domu łowieckim prawie od samego początku wybudowania domu.

 

 

Fot. Pelmieni myśliwskie z mięsem dzika i kurkami - "Restauracja U Myśliwych"

 

Mięso ze zwierzyny łownej można przygotować na wiele sposobów, lecz trzeba pamiętać, że to surowiec wymagający i specyficzny. Samodzielne przygotowanie i podanie stanowi wyzwanie dla przeciętnego kucharza. Jakie są Państwa popisowe dania?

Zapewniamy, że nasi mistrzowie kuchni są doświadczonymi gastronomami. Spod ich ręki wychodzą przepyszne steki z jelenia lub sarny podawane na kamieniu z lawy wulkanicznej. Godne polecenia są również takie dania jak: zając w śmietanie z borowikami oraz pelmieni z dzika i kurkami. Zwolennikom mięsa surowego polecamy tatar z sarny z jajkiem przepiórczym oraz carpaccio z jelenia z vinaigrette oraz parmezanem. Wyśmienitą propozycją dla wszystkich klientów są wyborne zupy: myśliwska oraz rosół z bażanta.

Państwa restauracja cieszy się doskonałą opinią wśród Poznaniaków. Co przyczyniło się do sukcesu restauracji?

Zamiłowanie do gotowania oraz wkładanie do tego całej duszy i serca. Dużą wagę przywiązujemy do zadowolenia klienta. Osiągamy to dzięki profesjonalnej obsłudze i niepowtarzalnej atmosferze lokalu.

Gustowny wystrój lokalu pozwala na poszerzenie oferty o organizację imprez okolicznościowych. Co dokładnie możecie Państwo zaproponować klientom?

Nasi klienci mogą liczyć na organizację wszystkich rodzajów imprez okolicznościowych, od chrzcin po urodziny, czy też imprez firmowych oraz bankietów.

Ponadto przy restauracji „U Myśliwych” znajduje się również sklep z dziczyzną oraz produktami bio „Specjały lasu”. Wyroby tam proponowane są zawsze świeże i smaczne. Specjalnością są wyroby z dziczyzny, wędzone domowymi sposobami szynki i schaby, kiełbasy oraz pasztety.

Jak często realizowane są dostawy do restauracji ?

Dostawy są realizowane kilka razy w tygodniu, przeważnie mięso pochodzi z lasów wielkopolskich.

Jakie wymagania macie Państwo w stosunku do firmy dostarczającej mięso i wędliny do restauracji?

Mięso, które trafia do restauracji jest wysoko wyselekcjonowane. Odbierane są wyłącznie najlepsze tusze dzikich zwierząt I klasy. Surowiec zawsze jest świeży, pochodzi od zwierząt upolowanych parę dni wcześniej. Posiada wszystkie certyfikaty jakości.