FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Asortyment w sklepie mięsnym w upalne dni

W upalne dni Polacy bardzo chętnie przygotowują swoje potrawy na grillu. Często więc sięgają po produkty, które nadają się do takiego przyrządzenia. Sklepy mięsne, aby zwiększyć swoje obroty, powinny więc zaopatrzyć się w asortyment grillowy, ponieważ najczęściej wybierane jest właśnie mięso.

 

W ofercie powinny znaleźć się m. in. takie produkty jak:

- różnego rodzaju cienkie kiełbasy (klasyczne, ślimaki, kabanosy),

- kaszanki, krupnioki, bułczanki, kiszka ziemniaczana,

- produkty gotowe takie jak: paluchy, kotlety, hamburgery, golonka np. pieczona, gotowana,

- boczki surowe, wędzone, parzone,

- karkówka, żeberka, polędwiczka,

- steki wołowe,

- filety, skrzydełka, ćwiartki i podudzia z kurczaka.

Warto również zaopatrzyć się w gotowe zestawy na grilla, takie jak szaszłyki, czy specjalnie doprawione mięsa w marynacie. Na grill świetnie nadają się również wybrane elementy z indyka, kaczki, gęsi, dziczyzny, wołowiny.

W okresie letnim dobrze jest ograniczyć taki asortyment jak: pasztety, salcesony, produkty z galaretą. 

Należy również poinformować klienta o właściwym przechowywaniu produktów mięsnych w upalne dni. Najlepiej, aby transportował je w torbie termoizolacyjnej i aby nie przebywały zbyt długo w temperaturze powyżej 7 stopni. Będą szybciej traciły świeżość.

 

Remigiusz Zagraba