FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Białostocka restauracja Sztuka Mięsa - każdy może zostać dostawcą

 

Białostocka restauracja Sztuka Mięsa stawia na jakość. Nie brak tu jednak różnorodności jeśli zajrzeć do menu. Cielęcina, jagnięcina, wołowina, wieprzowina i kurczak – w tak szerokim wachlarzu różnych rodzajów mięs każdy smakosz znajdzie coś dla siebie.

 

Rozmawiamy z Maciejem Tomaszewskim, właścicielem restauracji.

 

Gdzie dokładnie zlokalizowana jest restauracja?

Restauracja Sztuka Mięsa znajduje się w Białymstoku, przy ulicy Krakowskiej 11.

 

Z jakich rodzajów mięs serwują Państwo potrawy?

Nasze potrawy przygotowujemy z wołowiny, jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny
i kurczaka.

 

Jakie potrawy znajdują się w menu restauracji Sztuka Mięsa?

Serwujemy m.in. Osso Bucco, czyli goleń wołową duszoną w warzywach i czerwonym winie z rissoto z borowikami lub puree ziemniaczanym i warzywami z patelni. Podajemy również np. steki, burgery, policzki wieprzowe czy filety drobiowe – Blackedned Chicken i Kurczaka w sosie Marsala.

 

Kto może zostać dostawcą mięs i wędlin?