FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Ćwierćtusze wołowe chłodzone – producent

W latach 90 wołowina była bardzo popularnym mięsem. Jej spożycie wynosiło ok. 17 kg w skali roku na osobę, ze względu na wykorzystanie jej do produkcji przetworów mięsnych – głównie kiełbas. Obecnie spożycie wołowiny jest 10-krotnie mniejsze. Powodem takiego stanu jest m.in. wysoka cena w porównaniu do innych gatunków mięs. Niemniej jednak, jest to bardzo wartościowe mięso ze względu na walory smakowe, jak również na cenne wartości odżywcze. Tendencja spożycia wołowiny mimo wszystko jest rosnąca, co powoduje optymizm wielu producentów. Konsumenci coraz częściej zdecydowani są płacić więcej za produkty wysokiej jakości, niż sięgnąć po te tańsze z niższej półki. Dzięki użyciu lepszego mięsa podczas produkcji wędlin, można znacząco podnieść ich jakość, jak również przywrócić smaki sprzed lat.

Najważniejsze jest jednak, aby ćwierci wołowe, z których pozyskuje się poszczególne elementy mięsne, pochodziły od młodych sztuk bydła. Są one bardziej umięśnione i mniej otłuszczone, co przekłada się w późniejszym etapie produkcji na lepszą jakość wędlin. Warto więc szukać takiego producenta, który specjalizuje się w uboju bydła oraz rozbiorze mięsa wołowego oraz posiada wymagane certyfikaty i systemy.

Jednym z ważniejszych producentów w Polsce jest Zakład Mięsny „PIEMONTES” istniejący od 1992 roku. Zlokalizowany w Łodzi, dostarcza zakładom przetwórstwa i masarniom m.in. ćwierci
i półtusze wołowe
. Te, i inne elementy pozyskiwane są dzięki nowoczesnej i zautomatyzowanej linii do uboju bydła.

Zakład gwarantuje zawsze świeże mięso oraz możliwość wyboru klasy produktu i stopnia jego otłuszczenia. Sposób pakowania zależy od wyboru klienta – vacuum, na hakach, w pojemnikach lub strech.

Firma jest otwarta na współpracę w kraju i za granicą. Posiada własne samochody do przewozu żywca jak i specjalistyczne chłodnie, które zapewniają terminową dostawę zamówionego produktu.

Ćwierci wołowe łódzkie- Zakład Mięsny „PIEMONTES”

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.