Grill 2022 - rozpoczęty - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Grill 2022 - rozpoczęty

Grill 2022 - rozpoczęty
 
Właśnie rozpoczął się sezon na grillowanie 2022. Zapachy unoszące się dookoła nas nieustannie nam o tym przypominają. Co zatem możemy znaleźć na grillu typowego Polaka? Otóż pierwsze skrzypce gra tutaj kiełbasa. Bez niej żaden grill nie ma najmniejszego sensu. Jest to element niezwykle ważny i stanowiący nasze „dobro narodowe”, ale biorąc pod uwagę rodzaje kiełbas, „dobro” to bywa niezwykle zróżnicowane. Na grillu Polaka pojawiają się najczęściej cienkie kiełbasy m.in. takie jak: grillowa, śląska, podwawelska, toruńska, zwyczajna. Wybór tak naprawdę zależy od indywidualnych gustów i przyzwyczajeń. Przyrządzenie kiełbasy można w dużym stopniu urozmaicić i ubogacić dzięki sezonowym dodatkom warzywnym, pochodzące z polskich ogródków, targów czy też sklepów.
Na grillu Polaka obok kiełbasy często pojawia się jej bliska kształtem „siostra” - kaszanka, mająca też swoich zwolenników wśród kobiet i mężczyzn.Ciekawą propozycją może być, kaszanka biała, bez dodatku krwi lub kiszka ziemniaczana, szczególnie popularna na Śląsku z dodatkiem boczku.
Karkówka to kolejny hit polskiego grillowania na świeżym powietrzu. I chociaż bardzo dobrze smakuje z dodatkiem naturalnych przypraw, Polacy lubią kłaść ją na talerzu obok grillowanych warzyw, własnoręcznie przygotowywanych sosów, musztard, ketchupów.
Co jeszcze leży na polskim grillu? Szaszłyk. Z nim można nieźle poszaleć, jeżeli chodzi o dodatki. Na szaszłykowej wykałaczce z wieprzowiną lub drobiem nadziewana jest najczęściej cebula, papryka, pomidora, bakłażana, pieczarka. Wielbiciele słodkiej nuty preferują również ananasa – jako niezwykle dobrze komponujący się z mięsem dodatek.

Autor: FirmyMiesne.pl
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.