Kabanosy naturalne, bez konserwantów - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Kabanosy naturalne, bez konserwantów

Kabanosy to cienkie i długie kiełbaski, które na pewno zna każdy. Ich historia sięga XIX wieku, wówczas kabanosem nazywano tuczonego wieprzka, z którego pozyskiwało się wysokiej jakości mięso. W późniejszym okresie używano tej nazwy do gotowego wyrobu. Największą popularność zyskały w czasach PRL-u.

Kabanosy są doskonałą przekąską, podaje się je na zimno. Można je spożywać same lub razem
z chlebem czy bułką. Wytwarzane są z wieprzowiny z dodatkiem naturalnych przypraw takich jak: pieprz, sól i czosnek. Mięso nadziewane jest w naturalne jelita baranie. Istnieje wiele rodzajów kabanosów, jednak najlepsze są te produkowane według tradycyjnych receptur, bez konserwantów. Równie ważny jest surowiec, z którego pozyskuje się mięso do ich produkcji.

Produkt tradycyjnie wędzony w wędzarni opalanej niebarwionym dymem,  w 100% naturalny,
z mięsa od lokalnych rolników to propozycja Zakładu Przetwórstwa Mięsnego z Małopolski, którego działalność rozpoczęła się w 1997 roku. Lokalny surowiec, niesprowadzany z zagranicy jest wynikiem dbałości firmy o najlepsze walory smakowe produktów oraz bezpieczeństwo zdrowotne żywności. Kabanosy sprzedawane są w opakowaniach vacuum lub luzem. Data przydatności do spożycia wynosi 18 dni.

Zobacz propozycję kabanosów od producentów klikając tutaj.

Zakład jest producentem doskonałych, wiejskich wyrobów z mięsa wieprzowego. Są to m.in: boczek wiejski, kiełbasa wiejska, smalec wiejski, łopatka pieczona i inne. Oferta kierowana jest do sklepów spożywczych, hurtowni oraz gastronomii na terenie województwa małopolskiego i śląskiego. 

 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.