FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Kiełbasa podwawelska - producent, małopolskie

fot. Wytwórnia wędlin "Adoz"

Kiełbasa podwawelska to jedna z najpopularniejszych kiełbas w Polsce. Jest dostępna niemal w każdej masarni i chętnie kupowana przez konsumentów. Czy jednak kiełbasa podwawelska, podwawelskiej jest równa?

Kiełbasy te różnią się od siebie jakością, smakiem, ceną i wyglądem.

Podstawowym kryterium oceny najwartościowszej kiełbasy jest zawartość mięsa, a te najlepsze mają go ponad 90%. Warto też podkreślić, że w tej oryginalnej sprzed lat jest też dodatek wołowiny.

Smak i aromat jest ogromnym atutem kiełbasy podwawelskiej!

Duża zawartość umiejętnie wyselekcjonowanego mięsa to jeszcze nie wszystko. Liczą się też, niemal aptekarskie proporcje przypraw oraz sposób ich łączenia z mięsem. Charakteru dodaje też pieczenie, a wędzenie to kolejne wyzwanie, aby kiełbasa była idealna, liczy się tutaj uważność, cierpliwość i dokładność.

Cena dobrej kiełbasy nie może być niska!

Powinna być odpowiednia i uczciwa tak, aby każdy mógł się nią delektować i dzielić z najbliższymi tym, co najlepsze.

Wygląd ma znaczenie ?

Oczami się kupuje, więc oryginalna podwawelska musi mieć odpowiedni wygląd. Przede wszystkim jasnobrązową skórkę, którą jest naturalne jelito i laski takiej kiełbasy powinny mieć długość około 40 cm.

Gdzie taką kiełbasę może znaleźć właściciel sklepu mięsnego czy hurtowni ?

Oryginalną kiełbasę podwawelską od wielu lat ręcznie wyrabiają w Wytwórni Wędlin ADOZ z Giebułtowa. To firma rodzinna z ogromnymi tradycjami, działająca nieprzerwanie od 28 lat.

 

Najlepszy kabanos, dobra wołowina- Firma "ADOZ" Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień

              telefon: 12 419 21 64           e-mail: adoz@wedliny.krakow.pl        www: wedliny.krakow.pl
 
 

Autor: Materiał promocyjny firmy "Adoz" , autor: Remigiusz Zagraba
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.