FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Kiełbasa staromiejska pieczona, producent świętokrzyskie

Większość konsumentów zakochanych w kiełbasach tradycyjnych, którymi mogą cieszyć się dłużej ...


Duży wybór kiełbas różnego rodzaju w ladzie to dzisiaj norma, jak więc zainteresować konsumentów czymś wyjątkowym ?

W kraju nad Wisłą od kilku lat obserwujemy tzw. boom na mięsne wyroby tradycyjne, które powinny charakteryzować się dawną recepturą, wysoką zawartością mięsa najwyższej klasy i naturalnym, swojskim wyglądem...

Czy wędzenie ma znaczenie ?

Oczywiście i to ogromne, bo od sposobu wędzenia i użytego drewna zależy aromat, smak i jakość kiełbasy! Te najlepsze kiełbasy pochodzą z tradycyjnych wędzarni opalanych mieszanym drzewem liściastym . Ważne jest, aby drzewo to, było dobrze wyschnięte, pozbawione zanieczyszczeń i zdrowe.

Zawartość mięsa, na to konsumenci zwracają największą uwagę, tuż przed konserwantami !

Dobra kiełbasa powinna mieć przynajmniej 80% zawartości mięsa w mięsie. Proszę wyobrazić sobie jednak kiełbasę, gdzie do wyprodukowania 100 g produktu włożono 115 g mięsa !

Jak taka kiełbasa może smakować ?

Kiedy mamy 115 g mięsa wieprzowego z najsmaczniejszych części wieprzowych, tradycyjną wędzarnię, mielone kilka chwil wcześniej przyprawy i fach w ręku tak jak przed lat, gdzie według staropolskich zwyczajów i przepisów przygotować można kiełbasę prawdziwą, to wynik może być jeden — doskonała kiełbasa staromiejska, pieczona!

Jakby tego było mało, to dostała jeszcze wyróżnienie „Doceń Polskie” !

Kolejnym atutem jest termin przydatności do spożycia, kiełbasa staromiejska może być przechowywana w odpowiednim opakowaniu i temperaturze przez 35 dni od daty produkcji -  to robi wrażenie i można powiedzieć, że jest wygodnie i bezpiecznie!

Gdzie się tak robi wyroby kiełbasę !

Jest takie jedno miejsce w Polsce, niedaleko Łysej Góry w miejscowości Daleszyce w województwie świętokrzyskim, znajduje się tam Zakład Przetwórstwa Mięsnego AWEX, w tym miejscu od 2011 wytwarza znamienite wyroby masarskie, takie jak kiełbasy, salcesony i smalce. Wystarczy zadzwonić i porozmawiać o współpracy ...

 

Awex - producent wędlin i smalcu

telefon41 307 28 28    e-mailhandlowy@awex.pl, dyrektor@awex.pl     wwwawex.pl
 

 


Autor: Materiał promocyjny firmy AWEX
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.