Kiełbasa tradycyjna, czyli kiełbasa mysłowicka krucha- śląskie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Kiełbasa tradycyjna, czyli kiełbasa mysłowicka krucha- śląskie

 

 

Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umieć przyrządzać kiełbasę na 12 sposobów, a pański na 24. Coś z tego umiłowania do kiełbasy pozostało w nas do dziś. Znakiem rozpoznawczym w międzynarodowej kuchni, na równi z suszonymi grzybami, doskonałymi wódkami, dziczyzną i pierogami jest tzw. „polish sausage” (polska kiełbasa).

Mimo iż popularna, to jednak wciąż nie wystarczająco wykorzystana promocyjnie – cały świat powinien się zachwycać właśnie nią.

Kiełbasa mysłowicka krucha- to wyjątkowy i szlachetny produkt nawiązujący do tradycyjnych kiełbas polskich. Charakterystyczny ciemno brązowy kolor osłonki uzupełnia głęboki i wyrazisty zapach wędzenia. Produkcja kiełbasy mysłowickiej opiera się głównie na przyprawach naturalnych a swoją kruchość zawdzięcza tradycyjnym dodatkom. Baton ma konsystencję ścisłą ale kruchą. Na przekroju mozaika mięsa i tłuszczu przeplata się z przyprawami. Doskonale dobrane i harmonijnie doprawione kawałki mięsa, sprawiają, że każdy kęs tej tradycyjnej kiełbasy pozwala na powrót do czasów, kiedy jedzenie miało prawdziwy smak i aromat.

Kiełbasa mysłowicka krucha idealna na kanapki i jako przekąska na każdy stół.

Kiełbasa mysłowicka krucha została nagrodzona certyfikatem „Doceń Polskie” gwarantującym najwyższą polską jakość pod patronatem Ministra Rozwoju Rolnictwa i Wsi.

 Więcej informacji o Zakładzie Mięsnym Poliwczak klikając tutaj.


Autor: Materiał promocyjny firmy ZPM POLIWCZAK

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.