FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Kiełbasa z dziczyzny - pomorskie

Sklepy mięsne powinny starać się, aby uatrakcyjnić ofertę dla swoich klientów. Lada chłodnicza zaopatrzona tylko w produkty wieprzowe i drobiowe dla wielu konsumentów może wydać się monotonna, dlatego warto pomyśleć o wprowadzeniu dziczyzny, gdyż koneserzy-mięsożercy poszukują unikatowych smaków.


Mięso z dziczyzny to nie tylko wyjątkowy i szlachetny smak, to przede wszystkim zapach naturalności i leśnej przyrody. Takie mięso można piec, smażyć i dusić, można także przygotować wędzoną kiełbasę myśliwską, która z pewnością będzie królową stołu i powodem do dyskusji, podczas najważniejszych spotkań rodzinnych lub towarzyskich.

Do wytworzenia prawdziwej kiełbasy z dziczyzny z nutą lasu, idealnie nadaje się mięso z dzika i sarny. Do głównych zalet niewątpliwie można zaliczyć: wysoką zawartość białka, niską kaloryczność, bogactwo witamin z grupy B, żelazo, fosfor, magnez, wapń oraz znikoma zawartość cholesterolu.



Fot. Kiełbasa myśliwska z dzczyzny TOŁŁOCZKO

Rodzinna FIRMA "TOŁŁOCZKO" z Kruszyny woj.pomorskie produkuje kiełbasę myśliwską z dziczyzny, która oparta jest na 100% składzie mięs, bez uzupełniaczy chemicznych. Składa się ona z 70% mięsa z dzika i sarny oraz z 30% łopatki i boczku wieprzowego do połączenia struktury. Charakteru dodaje jej specjalna mieszanka naturalnych przypraw.


Autor: Remigiusz Zagraba, firma Tołłoczko