Kiełbasa z królika – nowość na rynku

Wędliny z królika są wciąż mało popularne, ponieważ konsumenci przyzwyczaili się do wyrobów
z wieprzowiny, czy drobiu. Nowość na rynku polskim – kiełbasa biała z królika jest jednak warta uwagi.

Mięso z królika jest mięsem bardzo dietetycznym, z małą zawartością tłuszczu (ok. 2-3%)
i cholesterolu (w 100 g mięsa jest tylko 35-50 mg). Dzięki temu, że kiełbasa z królika jest bardzo chuda, polecana jest w szczególności dla osób chorych, alergików, dzieci i osób starszych. Produkowana bez jakichkolwiek konserwantów, alergenów i sztucznych dodatków, zawiera jedynie naturalne przyprawy. Delikatna w smaku, przyciąga swoim nietypowym zapachem. Gdzie można więc dostać ten przysmak?

„Jesteśmy jedynym producentem wędlin z królika na rynku polskim” – podkreśla Zbigniew Borowczyk, właściciel Firmy Borowczyk S. C.

Oprócz kiełbasy białej oferuje również parówki i kabanosy z królika. Wędliny robione na zamówienie skierowane są do sklepów oraz sieci sklepów na terenie całej Polski.

Proponowana przez firmę forma pakowania to opakowanie MAP o wadze 250g. Termin przydatności do spożycia standardowo wynosi 21 dni.

Jesteś właścicielem sklepu z wędlinami i chcesz poszerzyć swój asortyment o coś nowego? Skontaktuj się z firmą Borowczyk!

Elementy z królika, producent - Firma Borowczyk S.C. Ubojnia królików