Łopatka wieprzowa bez kości – mazowieckie, Sokołów Podlaski

Łopatka wieprzowa jest bardzo popularnym mięsem, ponieważ jest delikatna i krucha. Zakłady przetwórstwa wykorzystują ją do produkcji szynek, kiełbas, pasztetów, konserw. Jest również stałym elementem w polskiej kuchni. Restauracje przygotowują z niej pieczenie, zrazy, gulasze i inne potrawy. Jak widać, łopatka wieprzowa ma szerokie zastosowanie. Charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu, jest również źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego. Ma różowoczerwoną barwę, mięso jest delikatne i soczyste.

Łopatka wieprzowa bez kości od producenta proponowana jest przez Zakłady Mięsne ”Zakrzewscy” z województwa mazowieckiego niedaleko Sokołowa Podlaskiego. Produkt skierowany do zakładów przetwórstwa, hurtowni, sklepów oraz gastronomi. Sprzedawany jest luzem lub pakowany vacuum bądź MAP. Sposób pakowania, wielkość i oznaczenia produktowe dopasowywane są do indywidualnych wymogów klienta.  Jakość i bezpieczeństwo mięsa potwierdzają certyfikaty BRC i IFC. Zakład zapewnia świeżość, trwałość i doskonałe walory smakowe produktu.

Zakłady Mięsne "Zakrzewscy"