FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Marzena Perka, Gold Drób o wyśmienitym kurczaku z rożna

"Dzisiaj koncentrujemy się przede wszystkim na rynku gastronomii", mówi Marzena Perka kierownik zakładu Gold Drób w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl

Gold Drób z sukcesami prowadzi działalność od 1996 r., a główną działalnością jest produkcja kurczaka rożnowego. W ofercie można znaleźć m.in. tuszkę, udka, polędwiczki, gyrosy i skrzydełka. Co sprawia, że cieszą się one tak dużym powodzeniem?

Przede wszystkim to nasza ciągła praca nad utrzymaniem najwyższej jakości produktów, które trafiają do naszych klientów. Surowiec, z którego powstaje finalny produkt, pochodzi od najlepszych producentów, codziennie weryfikujemy jego jakość, jest zawsze świeży, a nie mrożony. Używamy naturalnych przypraw, takich jak czosnek oraz pracujemy na kompozycjach przypraw, które sami opracowaliśmy. Zasady produkcji oraz unikatowe smaki naszych produktów stosujemy od ponad 20 lat.

Wiele osób pewnie zastanawia się nad tym, czy nie prościej jest kupować odpowiedniej wielkości kurczaki na rożen np. w hurtowni i osobiście przyprawiać ?

Oczywiście, że tak, często słyszymy takie opinie i sugestie. Niemniej jednak nasza kompozycja przypraw i jakość używanego mięsa jest wyjątkowa, z pewnością bardzo trudne do odwzorowania. Ważną zaletą jest także oszczędność czasu. Od wielu lat zaopatrujemy sieć gastronomiczną Kurcze Pieczone i słowa uznania, jakie płynące z ust klientów, a także coraz większe grono naszych odbiorców upewniają nas w przekonaniu, że nasze produkty należą do segmentu premium. Powtarzalność i najwyższa jakość to gwarancja, jaką otrzymują klienci, i to jest naszym znakiem rozpoznawczym.

Waszą propozycję asortymentową ubogacają dania gotowe takie jak kotlety, sosy czy też zdobywające coraz większą popularność pierogi z gyrosem. Dla kogo dedykujecie tę linię produktów, czy dla sklepów, czy raczej do gastronomii? 

Na decyzję o rozszerzeniu naszej oferty, miało kilka czynników. Jak już wspomniałam, naszym strategicznym odbiorcą jest sieć Kurcze Pieczone, która poza elementami drobiowymi z rożna, ma w swojej ofercie również produkty typu hamburgery, sałatki itp. Przeprowadziliśmy analizę rynku oraz benchmarking producentów kotletów, sosów, sałatek, a także zapiekanek i zauważyliśmy, że jest do zagospodarowania nisza w postaci segmentu premium. Nasze produkty są produktami najwyższej jakości, np. kotlety do hamburgerów to 95% mięsa plus przyprawy, sos czosnkowy jest na bazie świeżego czosnku. Dzisiaj koncentrujemy się przede wszystkim na rynku gastronomii.

Firma Gold Drób została wielokrotnie wyróżniona i nagrodzona. Z jakich laurów jesteście najbardziej dumni i co one oznaczają dla Waszych klientów?

Myślę, że miłe jest wyróżnienie w programie "Doceń polskie ", od 4 lat jesteśmy tam doceniani przez lożę ekspertów, a nasz flagowy produkt kurczak z rożna otrzymał miano TOP PRODUKTU, czyli maksymalną ilość punktów. Miło nam również, że jesteśmy docenieni jako rzetelny przedsiębiorca, co świadczy o pozytywnym wizerunku firmy.

Wracając do marki Kurcze Pieczone. Lokale są zlokalizowane w wielu miastach Polski. Kto może zostać franczyzobiorcą i jakie wymagania przed nim stawiacie?

Na chwilę obecną mocno weryfikujemy potencjalnych franczyzobiorców i lokalizacje gdzie miałby zafunkcjonować taki imbis. Zwracamy uwagę przede wszystkim na minimalne doświadczenie w gastronomii ( szkolimy we wszystkich standardach i etapach, ale wskazane jest minimalne doświadczenie), operatywność, czas, jaki może osoba poświęcić na prowadzenie własnego biznesu, dodatkowo bierzemy pod uwagę kwestię logistyczną (nie wszędzie jesteśmy w stanie obecnie dostarczyć produkty). Najważniejsze to jednak chęci do wspólnej współpracy, a także budowanie wspólnie silnej i zaufanej marki Kurcze Pieczone.

 

telefon: 604 289 928 lub 71 303 74 10
e-mail: biuro@kurczepieczone.pl, marzena@kurczepieczone.pl

www: golddrob.pl

 

 
Więcej informacji o firmie Gold Drób
 
Czytaj także: