Najlepsze burgery w Krakowie – klucz do burgerowego sukcesu - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Najlepsze burgery w Krakowie – klucz do burgerowego sukcesu

„Jako główny element burgera, mięso musi być przede wszystkim najwyższej jakości oraz świeżości. W M22 nie mrozimy mięsa, bazujemy na codziennych dostawach
z lokalnego rozbioru. Dzięki temu jesteśmy w stanie uzyskać 6 stopni wysmażenia mięsa oraz doskonały smak.” 

Rozmawiamy z właścicielem lokalu z burgerami M22, Rafałem Chmielewskim.

 

 

Anna Kowalska: M22 to lokal z pysznymi burgerami. W menu znajduje się ponad 20 propozycji. Skąd pomysł na taki profil działalności?

Rafał Chmielewski: Od dłuższego czasu planowałem otworzyć swój biznes, niekoniecznie gastronomiczny. Pomysł na restaurację o takim profilu podsunął mi znajomy, który pracował w podobnym miejscu w Warszawie, i który pomagał mi we wczesnym okresie funkcjonowania lokalu. Jako osoba gotująca całe życie
i interesująca się kulinariami od razu podłapałem temat. Mając na uwadze wzrost zainteresowania burgerami w Krakowie prognozy wskazywały, że trend ten się utrzyma. Tak powstało M22.

A.K.: W Krakowie jest wiele lokali z burgerami. Jak Pan sobie radzi z konkurencją?

R.Ch.: Najgorsze były 2 pierwsze lata. Jak to w pierwszym biznesie popełniłem sporo błędów, które kosztowały mnie sporo czasu i pieniędzy. Mowa tutaj o kwestiach formalnych oraz  związanych z remontem lokalu, który wynajmuję. W momencie otwarcia nie miałem już żadnych środków, które były przewidziane na rozkręcenie interesu. Praca po 16 godzin, 7 dni w tygodniu, brak dochodu, rosnąca frustracja oraz zadłużenie i coraz więcej lokali o podobnym profilu. Miałem jednak mnóstwo wsparcia ze strony rodziny i bliskich mi osób. Czas w lokalu poświęciłem na udoskonalanie receptur, gdyż zgodnie z ideą Slow Food w naszej burgerowni większość produktów wytwarzamy sami (sosy - w tym majonez, ketchup oraz musztarda, własne kiszone ogórki i inne przetwory). Na szczęście z czasem klienci zaczęli doceniać nasze produkty. Ich grono z dnia na dzień zaczęło się powiększać, dzięki czemu jesteśmy nadal na rynku i cieszymy się coraz większą popularnością.

A.K.: Jakie są plany na przyszłość? Czy planowane jest poszerzenie menu o dodatkowe pozycje?

R.Ch.: Najbliższym celem jest uruchomienie Food Trucka, który pozwoli nam dotrzeć do większego grona klientów, a jego start planowany jest na początek maja. Ciekawostką będzie fakt, iż burgery będą
w nim przygotowane w inny, nieco innowacyjny sposób, co jak potwierdzają moje testy jeszcze poprawi ich smak. 
Usystematyzowania wymaga również temat nowych burgerów, które będą prawdopodobnie występowały w charakterze dania sezonowego lub dania miesiąca. W dalszych planach mam również poszerzenie oferty o steki.

A.K.:  Z jakich rodzajów mięs przygotowuje się  burgery w M22?

R.Ch.: W M22 robimy głównie burgery wołowe. W tym momencie tylko jedna pozycja bazuje na mięsie
z kurczaka, która jest odmianą dietetyczną. Co do burgerów wołowych – wykorzystujemy antrykot
z dodatkiem tłuszczu wołowego.

 

fot. Mariusz Melcer

 

A.K.: Jak wiadomo, najważniejszym elementem w burgerach jest mięso. Jakie zatem powinno być, czym się powinno charakteryzować, żeby były smaczne?

...

A.K.: Idealny dostawca mięsa to…? Jakie kryteria powinien spełniać?

...

                    

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.