Pasztet z drobiem – specjały z Wielkopolski

Podobnie jak wiele wyrobów z mięsa, pasztety są wyśmienitym przysmakiem nadającym się do kanapek. Rozmaite rodzaje pasztetów produkuje się z różnych gatunków mięsa – od wieprzowiny
i wołowiny po drób i dziczyznę. Wzbogacone aromatycznymi przyprawami znajdą uznanie wśród szerokiej grupy konsumentów, stąd też sklepy spożywcze, sieci sklepów i hurtownie powinny wzbogacić swoją ofertę o tego typu produkty.

O wyjątkowych pasztetach z Wielkopolski mówi Maja Tereszkiewicz - kierownik działu marketingu, brand management Profi.

 

Wielu konsumentów sięga po pasztety z drobiem Profi. Do kogo w szczególności są kierowane te produkty?

Grupa konsumentów, która sięga po nasze pasztety, jest bardzo zróżnicowana. W tej grupie znajdują się osoby z małych i dużych miast, są to pracownicy różnych branż, zarówno biurowi jak i fizyczni, podróżnicy, studenci i młodzież ucząca się.

Jeśli chodzi o linię Pasztetów Dworskich to mają one dodatkowo certyfikat produktu bezglutenowego, więc mogą po nie sięgać osoby z celiakią i nietolerancją glutenu.

 

Czy w ofercie pojawią się jakieś nowe smaki?

Mamy aż 17 wersji smakowych Pasztetu Wielkopolskiego oraz 5 smaków Pasztetu Dworskiego. Nasze ostatnie nowości to pasztet z czarnuszką, z oliwkami i kaparami, oraz z chrzanem. Jako pierwsi na rynku oferujemy też pasztet drobiowy z błonnikiem.

 

Jak pakowane są pasztety firmy Profi?

Jeśli chodzi o opakowania, to jako pierwsi na polskim rynku wprowadziliśmy innowacyjne opakowania – lekkie i ergonomiczne puszki aluminiowe, dzięki którym pasztet zachowuje świeżość i pełne walory smakowe. Klienci bardzo polubili ten rodzaj opakowania ze względu na wygodę. Jednakże najważniejszą cechą naszych opakowań jest przede wszystkim gwarancja bezpieczeństwa i dobrego smaku produktów.

 

Kto może zostać odbiorcą państwa produktów?

Sieci handlowe, hurtownie, sklepy spożywcze na terenie całego kraju oraz eksporterzy zagraniczny. Nasze produkty, poza szeroką obecnością na polskim rynku, obecne są także w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Europie i Emiratach Arabskich.

 

Co sprawia, że konsumenci wybierają pasztety właśnie Państwa firmy?

Bardzo duże znaczenie dla konsumentów ma fakt, że jesteśmy w 100% polską firmą i współpracujemy głównie z polskimi dostawcami. Jest to dla nas powód do dumy, dlatego w komunikacji z rynkiem staramy się o tym przypominać.
Jesteśmy regularnie nagradzani i zdobywamy rynkowe nagrody konsumenckie. Tylko w tym roku otrzymaliśmy już dwa tytuły Hit Handlu 2016 oraz Produkt Roku 2016 za pasztety właśnie.

Mamy 3 niepodważalne atuty naszych produktów.

1. Smak:

Jako nieliczni na rynku możemy pochwalić się tak dużą ilością wersji smakowych w ramach jednej marki pasztetu. Wielkopolski Pasztet Profi to już siedemnaście smaków pasztetu m.in.
z pomidorami, z papryką, z pieczarkami, z koperkiem, z zielonym pieprzem, z czosnkiem, ze szczypiorkiem, z suszonymi pomidorami i bazylią …i tak dalej, i tak dalej.

2. Jakość:

Od ponad 20 lat, w naszej firmie realizujemy misję produkowania żywności smacznej i najwyższej jakości, dlatego używamy składników pozyskanych od najlepszych producentów mięs, jaj czy warzyw. Trwałość naszych produktów zapewnia obróbka termiczna. Wszystkie produkty powstają w oparciu
o tradycyjne receptury z użyciem najwyższej jakości mięs i warzyw oraz przypraw, a dzięki nowoczesnej technologii zachowują świeżość oraz pełne walory smakowe i odżywcze.

3. Opakowanie:

Lekkie i ergonomiczne puszki aluminiowe, dzięki którym pasztet zachowuje świeżość i pełne walory smakowe.

 

                    

Wielkopolska Wytwórnia Żywności PROFI spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.