Półtusze wieprzowe łódzkie - Ubojnia Trzody i Bydła MACIEJEK - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Półtusze wieprzowe łódzkie - Ubojnia Trzody i Bydła MACIEJEK

„Rozpoczynając działalność, postawiłem sobie za cel produkcję wysokiej jakości produktu, dostarczanego do klienta zawsze na czas. To była dobra strategia” – mówi Roman Maciejek, właściciel Ubojni Trzody Chlewnej i Bydła Maciejek.

Remigiusz Zagraba: Ubojnia Trzody Chlewnej MACIEJEK powtała w roku 1996. Jaka jest historia Państwa firmy?

 

Roman Maciejek: Rozpoczęliśmy działalność w 1996 roku jako mała, rodzinna firma. Początkowo koncentrowaliśmy się na uboju trzody chlewnej i bydła oraz sprzedaży półtusz wieprzowych i ćwierci wołowych. Firma zatrudniała 6-ciu pracowników. Średnia tygodniowa wydajność wynosiła do 100 sztuk trzody i 20 sztuk bydła. Od początku głównym priorytetem firmy była produkcja najwyższa jakość mięsa, dzięki temu wielu naszych obecnych klienci jest  z nami od samego początku.

R.Z.: Jaka jest obecnie specjalizacja Państwa firmy?

R.M.: Działalność naszej firmy koncentruje się na: uboju bydła i sprzedaży ćwierci (krowy, byki, jałówki), uboju trzody chlewnej,  rozbiorze i sprzedaży półtusz oraz elementów wieprzowych. Ponadto importujemy elementy wieprzowe – świeże i mrożone. Posiadamy własny transport chłodniczy (hakówki) krajowy i międzynarodowy. Obecnie moce produkcyjne wynoszą ok. 300 sztuk trzody chlewnej i 100 sztuk bydła dziennie.

R.Z.: A co z eksportem mięsa ?

R.M.: Jako firma z aspiracjami, wciąż poszukujemy nowych rozwiązań. To prawda specjalizujemy się też w eksporcie mięsa na rynki zagraniczne.  Uprawnienia, które obecnie posiadamy dotyczą krajów Unii Europejskiej, Ukrainy, Bośni i Hercegowiny, Uzbekistanu i Hongkongu.

 

 

Ubojnia Trzody Chlewnej, Bydła i Koni - Roman Maciejek

 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.