FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Półtusze wieprzowe mazowieckie

Polskie półtusze wieprzowe są  prawdopodobnie jednymi z najlepszych.  Charakteryzują się coraz większą mięsnością, którą doceniają zarówno zakłady zajmujące się rozbiorem, jak i producenci wyrobów z mięsa.

Wieprzowina pozostaje ulubionym mięsem Polaków, ze względu na największe spożycie spośród wszystkich gatunków mięs oraz jej wszechstronne wykorzystanie w gastronomii. 

Na temat półtusz wieprzowych rozmawiamy z Cezarym Wojtkowskim – właścicielem ubojni Cezar z województwa mazowieckiego.

 

- System klasyfikacji tusz wieprzowych EUROP wyróżnia sześć klas półtusz wieprzowych. Jakiej klasy półtusze posiadacie Państwo w ofercie? 

W naszej ofercie posiadamy głównie półtusze w najwyższych dwóch klasach, jest to klasa S i E.

 

- Grupą docelową Państwa firmy są zakłady przetwórstwa mięsnego na terenie całej Polski. Na jakie korzyści mogą liczyć odbiorcy, którzy zdecydują się na współpracę z Pana firmą? 

Największym atutem  naszego produktu jest bardzo wysoka  jakość mięsa, ale również średnia mięsność dostawy, która jest na poziomie 59%.

Warto również wspomnieć, iż oferowane przez nas półtusze są bardzo świeże, ponieważ produkt wydawany jest na drugi dzień po uboju.   

Naszym kontrahentom zapewniamy terminowość dostaw, w ustalonych przez nich godzinach, oraz lojalność w okresach wzmożonego popytu na półtusze i niedoboru trzody chlewnej.

 

- Ostatnio zaobserwowaliśmy podwyżki cen wieprzowiny. Co ma na to największy wpływ i czy w związku z tym zamówienia na półtusze uległy zmianom?

Nasza firma nastawia się tylko na długo terminową współprace dlatego też spadki ilości zamówień rzadko się zdarzają, staramy sie być elastyczni cenowo i dostosowywać się do rynku. 

 

- Z jakich krajów bądź obszarów pochodzi trzoda chlewna ? Jaki ma to wpływ na jakość mięsa? 

Trzodę zakupujemy jedynie na terenie naszego kraju , ponieważ zależy nam by zakupiony u nas produkt był najwyższej jakości i z polskiego chowu. Według nas polscy hodowcy oferują najlepsze tuczniki.

 

- Proszę zdradzić jakie inwestycje zaplanowali Państwo na najbliższe lata? 

Niedawno zakończyliśmy jedną z naszych inwestycji tj. jeliciarnię. W planach mamy w niedalekiej przyszłości sprzedaż elementów wieprzowych z naszych półtusz.

 

Ubojnia „Cezar” powstała w 1995 roku. Zajmuje się ubojem trzody chlewnej, sprzedażą półtusz wieprzowych oraz produktów poubojowych.

Zakład po przebudowie został dostosowany do wymogów Unii Europejskiej oraz aktualnych wymagań weterynaryjnych obowiązujących w Polsce. Nowoczesna linia ubojowa, wdrożone systemy HCCP, GMP oraz GHP pozwalają na spełnienie ilościowych oraz jakościowych oczekiwań klientów.

 

Ubojnia trzody chlewnej „CEZAR” Spółka Jawna, mazowieckie