FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Produkcja wieprzowiny bez antybiotyków

W Polsce wykorzystywanie antybiotyków w leczeniu zwierząt jest określone przepisami prawa. Leki antybiotykowe można stosować wyłącznie z przepisu i pod nadzorem lekarza weterynarii. Obecnie działa również programam produkcji wieprzowiny bez antybiotyków, obejmuje on kilkadziesiąt tysięcy macior, od których udaje się dosadzać średnio od 27 do 31 prosiąt w roku.

Źródło: KPZ PTCH

Partner


Autor: Anna Łydek