Produkty mięsne na grilla – kiełbasa ze świniobicia, z serem lub ślimak grillowy - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Produkty mięsne na grilla – kiełbasa ze świniobicia, z serem lub ślimak grillowy

Wspólne grillowanie to jeden z najpopularniejszych sposobów na przyjemne spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Spożywanie pysznych posiłków na świeżym powietrzu na stałe zapisało się w polskiej tradycji kulinarnej. Jednak w grillowaniu – podobnie jak w tradycyjnej kuchni – najważniejsze są produkty, składające się na nasze menu.

Zapach grillowanych dań i dzielenie się doświadczeniami kulinarnymi oraz odkrywanie nowych smaków od razu wprawiają w dobry nastrój. Warto więc wybierać naturalne wyroby o znanej marce i pochodzeniu. Bogatą ofertę kiełbas, szczególnie polecanych do pieczenia na grillu, posiada firma Markam z województwa małopolskiego:


Kiełbasa biała grillowa z czosnkiem niedźwiedzim - produkt idealny dla zwolenników mięsnych rarytasów, bez którego nie może obejść się żaden smakosz grillowanych pyszności. Kiełbasa biała grillowa z czosnkiem niedźwiedzim spełnia oczekiwania tych, którzy uwielbiają rozkoszować się nowymi smakami; to doskonałe połączenie dużych kawałków mięsa wieprzowego z wyrazistą kompozycją suszonych ziół, z których kluczowym dodatkiem jest ceniony za swoje zdrowotne właściwości czosnek niedźwiedzi. Nadaje on produktowi charakter, stawiając przysłowiową kropkę nad „i”.

 

 

Kiełbasa ze świniobicia – produkt lekko wędzony, parzony, o niewielkich batonach, długości około 15 cm. Specyficzna obróbka termiczna, w czasie której kiełbasa krótkotrwale przebywa w aromatycznym dymie, nadaje wyrobowi charakterystyczną, różowo-złocistą barwę. Starannie dobrana mieszanka przypraw doskonale podkreśla smak produktu, a mięsa, użyte do produkcji kiełbasy ze świniobicia, gwarantują najwyższą jakość. Kiełbasa sprawdza się w każdym wydaniu – zarówno na zimno, jak i na gorąco, jako podstawa posiłku.

 

 

Kiełbasa z serem – średnio rozdrobniona, napełniana w jelita naturalne (kiełbaski są okręcane co 14 cm). Barwa produktu jasno słomkowa, na przekroju widoczne kawałki rozdrobnionego mięsa oraz kostek żółtego sera. Produkt doskonale smakuje pieczony na grillu, jak również przypieczony z cebulką na patelni. Kiełbasa pakowana jest w atmosferze ochronnej (MAP).

Ślimak grillowy - kiełbasa drobno rozdrobniona, napełniana w jelita baranie, zwijana w formę ślimaka, a
następnie parzona. Barwa produktu jasno kremowa do szarej, z widocznymi ziołami w obrębie farszu. Doskonały smak wyrobu podkreśla posypka przyprawowa. Ślimak polecany jest na grilla oraz do przygotowania na patelni, ponieważ najlepiej smakuje intensywnie podgrzany. Wyrób w standardzie pakowany
w próżni. Masa jednej sztuki to około 0,2 kg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiełbaski bawarskie - Wyrób parzony, napełniany w osłonki naturalne. Kiełbaski okręcane co 15 cm, barwa biała do kremowej. Surowce równomiernie rozłożone, powierzchnia wyrobu czysta, osłonka ściśle przylegająca do farszu. Kiełbaski bawarskie to wyrób delikatesowy, poddany procesowi parzenia. Charakteryzuje je subtelny smak, z łagodną nutą mieszanki przypraw, harmonijnie pogłębiającej profil smakowo-zapachowy produktu. Kiełbaski idealne na ciepło - po podgrzaniu na grillu doskonale smakują z dodatkiem sosów. Pakowane w atmosferze gazu modyfikowanego ( map).
 

Wyroby Markam produkowane są z mięsa bez tzw. „chemii”, przy jak najmniejszym udziale wody, dodawanej do gotowych wyrobów. Firma kontroluje cały proces produkcji, czuwając, by każdy z etapów wytwarzania zapewniał Państwu naturalne, bezpieczne wyroby. Produkty polecane do sprzedaży hurtowej i detalicznej.

Zapraszamy do współpracy.

Właściciele i pracownicy MARKAM

 

Wędliny góralskie - PPHU „MARKAM”


Autor: Materiał promocyjny firmy PPHU MARKAM
  • caLeb: 2014-07-05 07:02:08
    a co to za rzut na białą? z grilla to najlepsza zwykła śląska. Wiecie gdzie można kupić śląska z tej nowej serii bez e?

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.