FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Rozmowa z Prezesem Zarządu „SPOŁEM” PSS w Hajnówce Mieczysławą Bogdanowicz. Część 2

Rozmowa z Prezesem Zarządu „SPOŁEM” PSS w Hajnówce Mieczysławą Bogdanowicz. Część 2

 

Remigiusz Zagraba: Jak często Wasze sklepy zaopatrywane są w mięso i wędliny?

Mieczysława Bogdanowicz: Aby zapewnić najwyższą jakość oraz świeżość mięsa i wędlin, dostawy do naszych sklepów są codziennie.

R.Z.: Wiele badań rynku wskazuje na coraz większe zainteresowanie konsumentów produktami wytwarzanymi metodami tradycyjnymi i ekologicznymi.

Jakich produktów najczęściej szukają klienci w placówkach Społem PSS Hajnówka?

M.B.: To prawda, nasi klienci poszukują coraz częściej produktów mniej przetworzonych, ekologicznych. Obecnie można zauważyć, że podejmując decyzję o zakupie, klient kieruje się przede wszystkim jakością oferowanych produktów, a nie tylko ceną. Klient wie też, jak się odżywiać i jakich produktów potrzebuje, a wyboru dokonuje świadomie.

Z mięs coraz chętniej klienci wybierają drób, choć nadal najpopularniejsza jest wieprzowina. Sporym zainteresowaniem, mimo wyższej ceny, zaczyna cieszyć się wołowina.

Wizytówką naszej sieci jest stoisko mięsno-wędliniarskie w supermarkecie Gama. Na tym dziale pracują osoby doświadczone, umiejące zaproponować klientowi to, czego szuka. A coraz częściej klienci szukają tradycyjnych wyrobów niezawierających konserwantów. Załoga sklepu dokłada wszelkich starań, aby stoisko było dobrze zaopatrzone.

 

 

Część pierwsza rozmowy dostępna tutaj


Autor: Remigiusz Zagraba