Salami węgierskie- oryginalne surowe kiełbasy dojrzewające - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Salami węgierskie- oryginalne surowe kiełbasy dojrzewające

Salami to wędlina, która cieszy się ogromną popularnością i uznaniem na całym świecie. Początkowo była wyłącznie włoskim przysmakiem, teraz aktualnie jest jednym z najczęściej kupowanych wyrobów mięsnych. Wędlina typowana przez ekspertów jako „surowa kiełbasa twarda” nazywana jest  salami.

Uzyskanie długiej przydatności do spożycia wymaga, aby wędliny dojrzewały przez długi okres. Podczas tego procesu zawarta w mięsie woda wyparowuje co w konsekwencji powoduje stwardnienie białek zawartych w mięsie. W powstałym środowisku kwasowym szkodliwe bakterie mają małe możliwości rozmnażania a pałeczki mlekowe wpływają na przedłużenie okresu przydatności. Zwarta konsystencja salami powstaje właśnie dzięki procesowi dojrzewania. Zasadą jest, że wędliny poddawane długiemu okresowi dojrzewania, mogą być spożywane i przechowywane dłużej niż inne wędliny. Produkcja surowych kiełbas zależy od receptury i polega na osuszaniu na powietrzu lub wędzeniu.

Jedną z najlepszych odmian salami jest salami węgierskie produkowane w zakładzie Pamas w miejscowości Kolonowskie. Dzięki długiemu okresowi przechowywania oraz wyrazistemu smakowi cieszy się ogromną popularnością wśród klientów. Salami węgierskie cechuje drobno rozdrobnione mięso i posypka smakowa w kompozycji ziół i warzyw.

Salami węgierskie to doskonała wędlina na kanapki, ale także jako składnik zup, gulaszu, pizzy i zapiekanek.

To produkt, który świetnie sprawdza się w sprzedaży hurtowej i detalicznej nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także dzięki długiemu okresowi  przydatności do spożycia.

Dodatkowe informacje o produkcie i warunkach współpracy uzyskacie Państwo kontaktując się z Firmą Pamas pod numerem 77 40 48 771, 77 42 15 088.

Więcej informacji o firmie Pamas klikając tutaj.


Autor: Materiał promocyjny ZPM PAMAS

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.