Salceson staropolski biały i czarny – kujawsko-pomorskie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Salceson staropolski biały i czarny – kujawsko-pomorskie

Wędliny podrobowe to niezwykle zróżnicowana grupa w kategorii wędlin. Nieustannie poszerza się o nowe przepisy i połączenia. Wyroby podrobowe cechują się wyrazistym smakiem i aromatem, dlatego też wyraźnie ożywiają przystawki, takie jak na przykład półmisek zimnych mięs. Jednym
z rodzajów takich wędlin jest salceson. Jest to kiełbasa podrobowa, grubo rozdrobniona, parzona.

Salceson staropolski zarówno biały, jak i czarny składa się głównie z mięsa z głów wieprzowych (63%). Dodatkowo, do jego produkcji wykorzystuje się ozory (8%) i serca (8%) wieprzowe. Po ugotowaniu wszystkich tych elementów uzyskany bulion, po ostudzeniu zyskuje zwartą konsystencję, która łączy wszystko w pyszny salceson. Mięso wykorzystane do jego produkcji pochodzi
z polskich świń od lokalnych hodowców – mówi Lech Pniewski, właściciel Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Lech Pniewski (kujawsko-pomorskie).

Jest to produkt, który nie zawiera fosforanów, ani alergenów. Przyprawiany tylko naturalnymi przyprawami – pieprzem, solą i majerankiem, pokrojony w plastry stanowi przepyszny dodatek do pieczywa.

Gotowy salceson napychany jest w szyty ręcznie rękaw. Całość waży ok. 3 kg. Na życzenie klienta jest możliwość przekrojenia wyrobu na połowę (wtedy waży ok. 1,5 kg) i zapakowania w atmosferze ochronnej MAP. Termin przydatności do spożycia to 14 dni od dnia otwarcia.

Produkt kierowany jest do odbiorców ceniących sobie tradycyjną metodę produkcji wyrobów podrobowych na terenie całego kraju. Średnia cena hurtowa wynosi 11,50 zł/kg.

Więcej informacji można znaleźć pod numerami: 56 495 50 49, 793 730 130.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Lech Pniewski


Autor: Materiał promocyjny ZPM LECH PNIEWSKI

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.