FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Schab wieprzowy bez kości, producent łódzkie

 

Jedną z najszlachetniejszych i najpopularniejszych części mięsa wieprzowego jest schab.

Schab przeznaczony jest przede wszystkim do pieczenia, smażenia i wędzenia. Producenci wędlin wyrabiają z niego m.in. polędwicę sopocką, łososiową, łączą z boczkiem w rolady.

Warto podkreślić, że 100g schabu dostarcza ok. 120 kcal, 21 g białka i 3-4 g tłuszczu. Schab wieprzowy jest też bardzo dobrym źródłem witamin z grupy B.

Obecnie dla konsumentów liczy się jakość wędliny a w szczególności jej mięsność, skład i coraz częściej pochodzenie mięsa. Producenci, aby zaspokoić potrzeby konsumentów, powinni wybierać tylko sprawdzonych dostawców surowca, gdzie ubój odbywa się w bezpiecznych i sterylnych warunkach, a zwierzęta traktowane są w sposób humanitarny.

Do produkcji wędlin najodpowiedniejsze jest świeże mięso, dostarczone z zakładu rozbiorowego na produkcję do kilkudziesięciu godzin od momentu wykrojenia i w odpowiednich warunkach chłodniczych.

Idealny schab to taki, którego barwa mięśnia jest jasnoróżowa do czerwonej a otoka tłuszczu biało-kremowa.

Mięso wieprzowe, a w tym schab najwyższej jakości nabyć można w firmie Majos Olczak z łódzkiego, która od 26 lat zajmuje się skupem, ubojem oraz rozbiorem wieprzowiny. Siedziba przedsiębiorstwa mieści się w Czarnożyłach, w okolicy Wielunia.

W ofercie oprócz schabu znajdują się półtusze wieprzowe oraz elementy mięsa wieprzowego. Należy podkreślić, że zakład bazuje wyłącznie na polskich hodowcach. Obecnie sprzedaż prowadzona jest na terenie trzech województw: łódzkiego, opolskiego i śląskiego.

Zakład Przetwórstwa Mięsa Ubojnia trzody chlewnej Majos-Olczak Sp. j.

                                 telefon: 43 841 64 66, 571 346 119   e-mail: majosolczak@op.pl
 
 

Autor: Materiał promocyjny firmy Majos-Olczak Sp.j. , autor:Remigiusz Zagraba
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.