Smalec ze skwarkami w kubku – wielkopolskie

Smalec to tradycyjny produkt kuchni staropolskiej. Wytapiany z cebulką i skwarkami przypomina czasy dzieciństwa, kiedy to babcie rozpieszczały podniebienia swoich wnuków własnymi wyrobami. Podany z pajdą świeżego chleba i ogórkiem kiszonym do dziś gości na wiejskim stole podczas wesel, biesiad czy festynów. Sekret jego smaku i aromatu tkwi w recepturze, która przekazywana jest
z pokolenia na pokolenie.

Firma AGI z województwa wielkopolskiego opracowała oryginalną recepturę i stworzyła trzy rodzaje smalców smakowych:

 

 

- Smalec Babuni ze skwarkami (przyprawiany majerankiem, nacią pietruszki, pieprzem i solą),

 

 

 

 

 

 

- Smalec z cebulką i skwarkami (doprawiony majerankiem, solą i pieprzem),

 

 

 

 

 

 

- Smalec Wiejski ze skwarkami, w którym zastosowano mieszankę przypraw  składającą się z suszonej cebuli, suszonego czosnku, majeranku, pieprzu i soli.

 

 

 

Wszystkie wyżej wymienione produkty wytwarzane są z wysokiej jakości tłuszczu i skwarków wieprzowych. Znane są w całej Wielkopolsce i nie tylko.

Smalec pakowany jest w plastikowe kubki z aluminiową platynką, opakowanie jednostkowe waży 180g. Data przydatności do spożycia to 200 dni od daty produkcji, producent zaleca przechowywanie
w temperaturze od -2⁰do +8⁰C.

Smalce smakowe w kubku firmy Agi to produkty tradycyjne, wyróżnione znakiem Poznaj Dobrą Żywność.

Firma Agi dedykuje swój produkt sieciom sklepów, hurtowniom, dystrybutorom oraz firmom gastronomicznym.