Szponder wołowy - nie ma to jak mięso z lokalnej masarni, producent Adoz - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Szponder wołowy - nie ma to jak mięso z lokalnej masarni, producent Adoz

Nie ma to, jak mięso z lokalnej masarni! 

Najlepszy rosół to taki, w którym nie brakuje dobrej wołowiny. Zresztą każdy wywar na niej oparty jest aromatyczny i smaczny. Wołowina to mięso w Polsce coraz bardziej doceniane ze względu na wysoką przyswajalność białka powyżej 70%, witaminy z grupy B (B12, B1, B6
), ponadto jest cennym źródłem żelaza, cynku fosforu. 

Idealną niemal częścią na rosół jest szponder, który oczywiście koniecznie musi być świeży. 


Jak to sprawdzić?

Jego barwa powinna być ciemnoczerowna a struktura lekko wilgotna. Smak szpondru jest słodkawy.

Czy szponder można grillować ? 

Oczywiście, że tak. Wystarczy go odpowiednio zamarynować oraz doprawić według uznania. 

Ważą zaletą, jest średnia kaloryczność, bo tylko 169 kcal. Najlepiej przechowywać go w temperaturze od 2 st. do 7 st. 


Gdzie kupić szponder wołowy, który z pewnością spełni oczekiwania koneserów mięs?

Miejscem godnym polecenia jest Giełbutów przy ulicy Masarskiej 2, gdzie mieści się „Wytwórnia Wędlin Adoz”, firma z ponad 25-letnią tradycją, która oprócz wędlin jest producentem zdrowej i najwyższej jakości wołowiny. 

Warto podkreślić, że rozbiór ćwierci wołowych odbywa się w Adozie codziennie w dni robocze, dzięki temu zawsze jest świeża i soczysta.

Mięso może być zapakowane w vacuum i dedykowane jest dla odbiorców detalicznych, hurtowych i sieciowych.

 

Firma "ADOZ" Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień

 

telefon:  12 419 21 64,        email: adoz@wedliny.krakow.pl,        www: wedliny.krakow.pl
 
 

Autor: Materiał promocyjny firmy ADOZ

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.