FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Szynka swojska wędzona i inne produkty - firmy Mościbrody nagrodzone znakiem Poznaj Dobrą Żywność

Konsumenci kupują produkty sprawdzone, polecane przez innych. Program PDŻ - Poznaj Dobrą Żywność jest wskazówką i informacją, które produkty warto spożywać. Znak jest przyznawany wyrobom, które spełniają rygorystyczne kryteria, opracowane przez Kolegium ds. jakości produktów żywnościowych.
Produkty oznaczone znakiem jakości PDŻ - Poznaj Dobrą Żywność, to wyroby, w których potwierdzono wysoką i stabilną jakość produktu. Jest to informacja, która ma pomagać konsumentowi w wyborze odpowiedniego dla niego produktu.

Wśród produktów oznaczonych znakiem PDŻ znajduje się Szynka swojska wędzona, Schab Złotopolski, Kiełbasa polska  pieczona, Kiełbasa polska dojrzewająca i Kabanosy produkowane przez Zakład Mięsny Mościbrody z województwa mazowieckiego. Wyroby wyprodukowane są z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, pozyskanego z  ekologicznej hodowli dawnego Podlasia, będących w bezpośrednim sąsiedztwie Rezerwatu Przyrody Gołóborz. Produkowane ze szlachetnych mięs, według tradycyjnych receptur, bez konserwantów- bez dodatku azotynu, co sprawia, że ich spożywanie jest korzystne dla zdrowia.


Kabanosy

Kabanosy to produkt o utrwalonej pozycji w polskiej tradycji kulinarnej. Swój wyraźny i niepowtarzalny aromat zawdzięczają  specjalnie dobranym przyprawom i podsuszaniu. Od dawna są cenione ze względu na walory smakowe oraz trwałość.

 

Szynka swojska wędzona

Szlachetny smak i wyjątkowy aromat zawdzięcza leżakowaniu w tradycyjnej solance i ze specjalnie dobranymi przyprawami: zielem angielskim, czosnkiem i solą. Tradycyjne wędzenie dymem  olchowo- bukowym nadaje wyjątkowo intensywnego aromatu. Szynka swojska wędzona jest jednym z kulinarnych skarbów Podlasia, przygotowywana ze szlachetnych mięs, według staropolskiej receptury  naszych pradziadów. Przywołuje tęsknotę za wędlinami z dawnych lat.

 

Kiełbasa polska  pieczona

Kiełbasa polska pieczona jest produktem przywołującym wspomnienia dawnych wędlin o staropolskim smaku. Swój charakterystyczny  smak, zawdzięcza dodaniu grubo zmielonego pieprzu i czosnku a niepowtarzalny aromat zawdzięcza wędzeniu drewnem pochodzącym  z drzew liściastych. Od dawna ceniona jest ze względu na walory smakowe oraz wysoką wartość odżywczą.

 

Schab Złotopolski

Pochodzi z wyselekcjonowanego  najlepszego schabu środkowego z niewielką okrywą tłuszczową. Aromat mięsa pieczonego podkreślony jest  dodatkiem aromatycznych przypraw mieszanki pieprzu z ziołowa nutą i naturalnym czosnkiem. Produkowany jest bez użycia konserwantów, co wpływa na zdrowotność produktu.

 

Kiełbasa polska dojrzewająca

Receptura wytwarzania kiełbasy dojrzewającej powstała z połączenia dwóch tradycji kulturowych: kresowej i zachodniej.Specyficzny smak i aromat nadaje naturalne przyprawy kolendry i pieprzu ziołowego  oraz drobno zmielonych ziaren jałowca. Cechą wyróżniającą produkt jest długi proces dojrzewania. Kiełbasa polska dojrzewająca  należy do gatunków wędlin surowych trwałych.

Są to produkty, które warto kupować mając na względzie własne zdrowie i zdrowie rodziny. Szczegółowe informacje na temat produktów uzyskacie Państwo pod numerem 25 641 71 86 lub 25 641 70 52.

 

Inne produkty Zakładu Mięsnego Mościbrody klikając tutaj.