FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Termometr elektroniczny do żywności, mrożonek

Zapewnienie najwyższej jakości żywności i zgodność z wymaganiami HACCP w gastronomii -rozwiązania pomiarowe TESTO.

Temperatura to jeden z najważniejszych czynników mających wpływ na jakość i trwałość produktów gastronomicznych we wszystkich fazach jego wytwarzania i dystrybucji. Jej niewłaściwa wartość odpowiada za przebieg procesów składających się na bezpieczeństwo żywności. Dlatego też, tak istotną sprawą jest dobór właściwego przyrządu pomiarowego. W ofercie przyrządów pomiarowych Testo dla branży gastronomicznej, znajdziecie Państwo precyzyjne i trwałe narzędzia codziennej pracy, spełniające wymagania HACCP.

Termometr spożywczy testo 105 - sonda do żywności mrożonej

Termometr spożywczy  testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności.. Wymienne sondy temperatury, można załączyć do termometru w szybki i w bardzo łatwy sposób. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu.

  • Mocnej konstrukcji i wodoodporny (IP65). Może być myty pod bieżącą wodą
  • Wymienne końcówki pomiarowe: standardowa sonda temperatury (opcja)/długa sonda (opcja)/sonda temperatury do mrożonej żywności
  • Alarm dźwiękowy lub optyczny, po przekroczeniu zadanych wartości granicznych temperatur
  • HACCP,  EN 13485 – zgodność z normami

Więcej o testo 105>>

Pehametr testo 205 jest zaprojektowany specjalnie dla przemysłu spożywczego. Znajduje on głównie zastosowanie w branży mięsnej m.in. przy rozbiorze mięsa. Jego ergonomiczny kształt i czytelny wyświetlacz powodują, że testo 205 znajduje idealne zastosowanie przy produkcji, sprawdzaniu produktów wprowadzanych do magazynu jak również wykonywaniu częstych pomiarów. Unikalnym rozwiązaniem jest połączenie elektrody pH z sondą temperatury, która umożliwia natychmiastową i bardzo dokładną kompensację temperatury. Funkcja automatycznego rozpoznania końca pomiaru sygnalizuje i “zatrzymuje” wynik na wyświetlaczu, po ustabilizowaniu się pomiaru.

Pomiar produktów stałych – porady praktyczne

Pomiary produktów stałych takich surowe mięso pehametrem testo 205, wymaga odpowiednich zasad, które pozwolą uchronić elektrodę pH przed uszkodzeniem mechanicznym. Pęknięcia, ukruszenia najczęściej powodowane są nieostrożnością podczas użytkowania. W związku z powyższym należy zwrócić uwagę, żeby elektroda pH, pomimo, że wykonana z wzmocnionego tworzywa, nie była „wbijana” z impetem w badany produkt.

W przypadku surowego mięsa, szczególnie w czasie procesu uboju, takie postępowanie w krótkim czasie może zakończyć się uszkodzeniem elektrody, która trafi na kość, chrząstkę, czy ścięgno. Niezbędne w takiej sytuacji jest wcześniejsze nacięcie nożem, które oszczędzi kłopotów i kosztów zakupu nowej elektrody.

Pehametr testo 205

  • zakres pomiarowy: 0…14 pH
  • możliwość wymiany elektrody przez użytkownika
  • niewymagające nakładów konserwacyjnych rozwiązanie do pomiaru wartości pH dzięki elektrolitom w żelu z automatycznym rozpoznawaniem wartości
  • możliwość samodzielnej kalibracji w 1,2 lub 3 pkt

Więcej o testo 205>>

Kontrola temperatury podczas magazynowania produktów spożywczych.

Monitorowanie warunków otoczenia podczas przechowywania żywności jest niezwykle istotne dla zapewnienia bezpieczeństwa produktów spożywczych. Temperatura i wilgotność powinny być mierzone i udokumentowane automatycznie.W przypadku naruszenia wartości granicznych natychmiast powinien uruchomić się alarm SMS lub e-mail.


System rejestratorów WLAN testoSaveris 2

  • Ciągły, automatyczny pomiar i dokumentacja temperatury i wilgotności
  • Prosta integracja z bezprzewodową siecią lokalną LAN
  • Zapisywanie wartości pomiarowych w rejestratorze danych oraz w Chmurze Testo
  • Bezpieczny dostęp do danych z dowolnego miejsca przez smartfon, tablet lub PC
  • Alarmy SMS-em lub przez e-mail

Więcej o testoSaveris 2

 

 

Akredytowane Laboratorium Pomiarowe Testo

Wzorcowanie przyrządów pomiarowych jest wymagane wszędzie tam gdzie mamy do czynienia z obszarami związanymi z jakością. Nawet najmniejszy błąd pomiarowy może mieć istotny wpływ na proces produkcyjny oraz zapewnienie jakości żywności.

Świadczymy usługi wzorcowania temperatury:

Wzorcowanie termometrów elektrycznych (w tym elektronicznych)

W SIEDZIBIE LABORATORIUM:

  • Zakres pomiarowy: (-65 ÷ 250) °C

POZA SIEDZIBĄ LABORATORIUM:

  • Zakres pomiarowy: (-35 ÷ 250) °

 

Wzorcowanie wilgotności:

Wzorcowanie termohigrometrów, wzorcowanie higrometrów

W SIEDZIBIE LABORATORIUM:

  •  (10 ÷ 90)% wilg.wzg. w temperaturze (10 ÷ 40)°C

POZA SIEDZIBĄ LABORATORIUM:

  • (10 ÷ 90)% wilg.wzg. w temperaturze (10 ÷ 40)°C

Więcej o Akredytowanym Laboratorium Pomiarowym Testo>>

 

Termometry do mięsa z sondą, HACCP, elektroniczne- producent Testo

 

       telefon:+48 22 863 74 22               e-mail: testo@testo.com.pl                    www: testo.com.pl

 

 

 

 


Autor: Materiał promocyjny firmy Testo
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.