Tradycyjne wędliny na Wielkanocny stół - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Tradycyjne wędliny na Wielkanocny stół

fot.FIRMA TOŁŁOCZKO
Historia mięsno-wedliniarskiej FIRMY  TOŁŁOCZKO i ich sprawdzone, lubiane i tradycyjne produkty na Wielkanocny stół.

Nasza historia: FIRMA TOŁŁOCZKO

Pewnego dnia, wraz z mężem, znaleźliśmy sklep w Słupsku przy ul. Wolności-rynek, w którym rolnicy mogli sprzedawać mięso z uboju gospodarczego z wyhodowanych przez siebie tuczników i to podsunęło nam pomysł na własny biznes. Najpierw sprzedawaliśmy hodowane u ojca tuczniki, a potem mąż jeździł po okolicy i kupował je od rolników. Interes był na tyle opłacalny, że w 1993 roku otworzyliśmy w Słupsku własny pierwszy sklep mięsny. Ja za ladą zajmowałam się sprzedażą i pozyskiwaniem klientów, mąż zaopatrywał sklep. Początkowo sprzedawaliśmy tylko mięso, wieprzowe i wołowe pochodzące od lokalnych rolników. Prosto z ubojni trafiało świeże do naszego sklepu. Klienci wiedzieli, że zawsze dostaną u Tołłoczków towar najlepszej jakości. W kolejnych latach poszerzyliśmy asortyment sprzedaży o bardziej delikatesowe mięsa typu cielęcina, jagnięcina, baranina, drób i naturalne wyroby wędliniarskie.

W moim i męża domu tradycją było robienie własnych wędlin. Zawsze robiliśmy domowe wędliny dla siebie, więc kilka lat temu zrodziła się myśl, aby otworzyć mały rodzinny Zakład Przetwórstwa Naturalnego w Kruszynie. Przeszliśmy szereg formalności związanych z otworzeniem zakładu. Była to długa niełatwa droga w uzyskaniu wszelkich pozwoleń i akceptacji organów środowiskowych, budowlanych, weterynaryjnych itp. Dzięki wytrwałości w dążeniu do wyznaczonego celu, determinacji, wspólnie daliśmy radę. Dzięki temu dzisiaj możemy dzielić się z Państwem tym, co najlepsze, czyli mięsem i wędlinami z najwyższej półki. Do przygotowania naszych wyrobów wędliniarskich używa się tylko 100% mięsa. Wędzenie odbywa się w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem twardym bukowym, olchowym i drzew owocowych. Dzięki stosowaniu dawnych metod produkcji wytwarzane wyroby mają niepowtarzalny smak i aromat jak kiedyś. Wyroby są bez uzupełniaczy chemicznych. Jest to Manufaktura Wędliniarska.
 
 
fot.FIRMA TOŁŁOCZKO
 
Święta Wielkanocne- co na świąteczny stół?

Na czas wyjątkowych Świąt Wielkanocnych, które większość z Państwa spędzi z najbliższymi przy stole, przygotowujemy od lat sprawdzone i pyszne wędliny takie jak: szynka wędzona, szynka babuni z tłuszczykiem, rolada boczkowa z polędwiczką, schab i szynka w majeranku, polędwiczki wędzone zimnym dymem, dziczyzna jeleń, dzik czy też szynka wołowa.
 
 
fot.FIRMA TOŁŁOCZKO
 
Przygotowywane szynki, polędwice, boczki mają niepowtarzalny smak, który doceniają najbardziej wyrafinowani smakosze. A po świętach? Specjalność zakładu, receptura opracowana przez syna Krzysztofa — kawałki szynki, łopatki, golonki w galaretce, peklowane, a następnie gotowane i nakładane do batonów -tzw. Mięso na ostro z czosnkiem niedźwiedzim – inaczej Galantyna cieszy się ogromnym uznaniem wśród klientów. Na grilla kaszanki, kiełbasy i pyszny smalczyk szefowej z przyprawami naturalnymi i ziołami przypominający smarowidło z płatkami czosnku na bogato do tego ogórek małosolny i plenerowy odpoczynek przy grillu udany.                                                                                   
 
 
fot.FIRMA TOŁŁOCZKO
FIRMA  TOŁŁOCZKO to firma rodzinna założona w 1993 roku przez Iwonę i Tomasza Tołłoczko. Jej misją jest produkcja i sprzedaż zdrowej żywności. Jest laureatem wielu prestiżowych nagród m.in. ORZEŁ POLSKIEGO ROLNICTWA-Wiosenny konkurs ORŁY WPROST, I miejsce w kategorii Firma w województwie pomorskim AGROLIGA 2018 UZYSKUJĄC TYTUŁ MISTRZA WOJEWÓDZTWA POMORSKIEGO, FINAŁU KONKURSU LIDER PROMOCJI SŁUPSKIEJ GOSPODARKI „SREBRNY NIEDŹWIEDŹ 2018", zajęła I MIEJSCE W KATEGORII MAŁE I ŚREDNIE FIRMY.


 
 

Wędliny naturalne pomorskie - Firma „TOŁŁOCZKO”

telefon: 730 540 000  e-mail: biuro@tolloczko.com.pl  www: tolloczko.com.pl
 
 
Czytaj także:
 

Autor: Materiał promocyjny FIRMY TOŁŁOCZKO
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.