UCRETE – trwały system posadzkowy stworzony w trosce o bezpieczeństwo w przedsiębiorstwie produkującym mięso i wyroby mięsne - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

UCRETE – trwały system posadzkowy stworzony w trosce o bezpieczeństwo w przedsiębiorstwie produkującym mięso i wyroby mięsne

 

telefon: 515 286 502, 33 4976620    www: unifloor.pl

e-mail: unifloorbartek@onet.eu

 

Właściciel zakładu mięsnego, ubojni zdaje sobie sprawę, że  podczas wybierania posadzek najważniejsze są takie cechy jak: odporność na czynniki zewnętrze, łatwość usuwania zanieczyszczeń.

Priorytetem w tego typu zakładach jest higiena i bezpieczeństwo. Trwała posadzka jest najlepszym rozwiązaniem, aby zapewnić długoterminowe utrzymanie odpowiedniej higieny w strefach produkcji mięsa i produktów mięsnych. Ważnym kryterium jest to, aby posadzka była gęsta i nieprzepuszczalna, co oznacza, że zabrudzenia i zanieczyszczenia pozostają na powierzchni i całkowicie wysychają w bardzo krótkim czasie (w efekcie tego drobnoustroje i bakterie nie mogą opanować posadzki).

Nie ulega wątpliwości, że branża mięsna jest jedną z najbardziej wymagających pod względem koniecznych do spełnienia standardów zarówno jakości, higieny i bezpieczeństwa. Dlatego też posadzka  powinna spełniać wymogi Międzynarodowego Standardu Żywności (IFS).

Idealnym rozwiązaniem dla przedsiębiorstw produkujących mięso oraz produkty mięsne jest system posadzkowy UCRETE wykonywanym przez firmę Unifloor.

Wysoką jakość posadzek potwierdzają testy przeprowadzane w wielu krajach, m.in. Niemczech i Danii. Parametry systemu UCRETE związane z odprowadzaniem wody i wysychaniem, a także absorpcją wody zostały zbadane przez Spółkę doradztwa inżynierskiego Realien GmbH z Neckartailfingen, z Niemiec. Wyniki tych badań pokazały, że UCRETE w wysokim stopniu nadaje się do użytku w strefach o najbardziej rygorystycznych wymogach higienicznych, takich jak przedsiębiorstwa mięsne.  Nie zdołano stwierdzić żadnej absorpcji wody, a posadzka całkowicie wysycha w ciągu zaledwie trzech godzin. Jest to informacja bardzo istotna, ponieważ nie tylko poprawia to charakterystykę higieniczną posadzki, lecz w wielkim stopniu ogranicza ilość energii wymaganej do przywrócenia pożądanego poziomu wilgotności po sprzątaniu.

Każdy zakład chce działać zgodnie z obowiązującymi trendami,  jednym z nich jest dbałość o środowisko naturalne. Cechą posadzek UCRETE jest ich  długowieczność, o której świadczy to, że wiele 20-30-letnich posadzek  jest nadal w eksploatacji. Trwałość posadzek przyczynia się zatem nie tylko do zmniejszenia kosztów związanych z wymianą, ale także  do ograniczenia oddziaływania na środowisko. Ponadto żywice zawarte w UCRETE są w swojej istocie obojętne, nie ulegają biodegradacji i nie stanowią zagrożenia dla środowiska, a niezależne oceny oddziaływania na środowisko wykazują, że posadzka ma znacznie niższy potencjał oddziaływania na globalne ocieplenie i kumulatywne zapotrzebowanie na energię niż alternatywna posadzka płytkowa.

Co więcej wszystkie badania emisji przeprowadzone w Danii potwierdzają, że systemy są bardzo czyste, bezpieczne dla pracownika, produktów oraz środowiska.

Stawiając na najwyższą jakość posadzek, producenci mięsa i wędlin z pewnością mogą wybrać posadzki UCRETE i cieszyć się przez wiele lat ich trwałością i łatwością w utrzymaniu. Stworzone są z myślą o takich producentach, w trosce o zachowanie higieny i bezpieczeństwa produktów oraz pracowników.

Posadzki przemysłowe Unifloor


Autor: Materiał promocyjny firmy UNIFLOOR

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.