FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Wędliny drobiowe - nowość linia Kukuryku od Dobrowolskich

Jedz drób, będziesz piękny.

Wszelkie trendy obowiązujące we współczesnym świecie znajdują odzwierciedlenie w branży spożywczej. W ostatnich latach, wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa, podniesieniem się poziomu świadomości odnoście kupowanych produktów oraz erze bycia "fit", przeobrażeniom uległ także rynek mięsny. Wysuwające się na prowadzenie trendy to wzrost spożycia mięsa w ogóle, a drobiu w szczególności. Średnie spożycie drobiu w Europie to 23 kg na osobę w ciągu roku.

Dzisiejszy konsument od produktów mięsnych oczekuje wysokiej zawartości białka przy małej ilości tłuszczu, do tego dochodzi jeszcze łatwość przygotowania. Wypisz, wymaluj - drób! Mięso z kurczaka i indyka spełnią oczekiwania i potrzeby dzisiejszych klientów.

Nic zatem dziwnego w tym, że spożycie drobiu odnotowuje regularny i dynamiczny wzrost. Mówimy o tak znaczących tendencjach, że specjaliści prognozują, że do 2025 roku konsumpcja mięsa drobiowego wzrośnie na tyle, że w wielu krajach pojawi się nadwyżka spożycia nad produkcją. Polacy jednak nie muszą obawiać się deficytu produktów drobiowych na sklepowych półkach, w ostatnich latach staliśmy się w Unii Europejskiej liderem w produkcji mięsa drobiowego.

Skąd wziął się fenomen drobiu? Jak zostało to wspomniane na wstępie, mięso to jest idealną odpowiedzią na potrzeby dzisiejszego społeczeństwa świadomie poszukującego produktów z niską zawartością tłuszczu i wysoką zawartością białka, które jednocześnie będzie łatwe w przygotowaniu. Dzisiejszy konsument szuka informacji o produkcie, który chce kupić i natrafiając na opinie ekspertów, którzy polecają drób ze względu na niską zawartość cholesterolu oraz wartość odżywczą białek przewyższającą inne gatunki mięs, świadomie sięga po kurczaki i indyki.

Poszukujemy produktów drobiowych, bo wiemy, że zawarte w nim białko łatwo przyswajane jest przez nasz organizm, jest to mięso chude, a zawarty w nim tłuszcz znajduje się pod skórą, którą łatwo oddzielić. Zresztą mówimy o nienasyconych kwasach tłuszczowych, które charakteryzują się wysoką zawartością cynku, magnezu, potasu i witamin z grupy B. Te cechy wpływają na polecanie drobiu przez dietetyków i sięganie po niego przez osoby budujące masę mięśniową.

W atmosferze potrzeby i odpowiedzi na oczekiwania dzisiejszego konsumenta zrodziła się idea stworzenia drobiowej linii przez Dobrowolskich. Kukuryku jako "rodzeństwo" innych dobrowolskich marek pozbawione jest sztucznych dodatków, może pochwalić się wysoką zawartością mięsa i korzeniami sięgającymi do rodzinnych tradycji. Z szacunkiem do dawanych receptur i w trosce o spełnienie oczekiwań współczesnych konsumentów stworzyliśmy produkty tradycyjnie wędzone, o doskonałym smaku, które jednocześnie pozbawione są fosforanów, sztucznych barwników oraz substancji zagęszczających. Tak powstała pieczona pierś z kurczaka, pierś z indyka tradycyjnie wędzona, krucha kiełbasa z piersią kurczaka oraz kurczak w galarecie.

Rynek drobiowy jest jednym z głównych sektorów gospodarki żywieniowej na świecie. Obecność drobiowej linii w rodzinie produktów Dobrowolskich jest naturalną koleją rzeczy, rozwojem oraz wyjściem naprzeciw oczekiwaniom współczesnego klienta. Od rodziny, dla rodziny.

 

DOBROWOLSCY Sp. z o.o.

telefon: 14 666 20 00,     e-mail: dobrowolscy@dobrowolscy.com.pl,      www: dobrowolscy.com.pl
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.