FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny szynki i kiełbasy marki Hańderek wzbogacą wielkanocne ucztowanie. A czy Ty już wybrałeś swoje ulubione wędliny z szerokiej oferty?

 

 

Wielkanoc to wielkie święto, nie tylko związane z duchem ale i ciałem, czyli szeroko rozumianymi kulinariami. Po Wielkim Poście na nasze stoły powracają mięsa w różnej postaci oraz jaja w przeróżnych kolorowych wariantach. To wielki powrót zważywszy, że tak długo odmawialiśmy sobie w czasie pokuty tych rarytasów. Wędzone szynki, parzone kiełbasy i pieczone pasztety to pod nimi będzie uginał się wielkanocnie nakryty stół – nareszcie!

 

 

 

Święta na bogato – wędliny TRADYCYJNE Znamienne, że w okresie przedświątecznym z dużo większą uwagą i skrupulatnością staramy się odnaleźć najsmaczniejsze i najwartościowsze wędliny, których smak będzie dorównywał tym pamiętanych sprzed lat.  Wędliny podane na wielkanocnym stole muszą być naturalne, przygotowane bez dodatku konserwantów i wzmacniaczy smaku. Powinny być tradycyjnie wędzone, najlepiej gdyby ich utrzymana była tylko przy użyciu soli, powinny też świetnie smakować. Doskonale byłoby gdyby dostępne były w niewygórowanej ceny. Takich wędlin oczekujemy. Zgodnie z trendem naturalności w rodzinnej firmie z Buczkowic powstały dwie szynki TRADYCYJNA i TRADYCYJNA Z TŁUSZCZYKIEM oraz KIEŁBASA WIEJSKA TRADYCYJNA. TRADYCJA w nazwach wędlin zobowiązuje – zostały one przygotowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, a ich smak i aromat nie pozostawia wątpliwości, że są to wędliny najwyższej jakości. Wędliny TRADYCYJNE wielokrotnie docenili smakosze i krytycy, otrzymały one szereg rekomendacji. Posiadają one wiele nagród: medal  w plebiscycie konsumenckim NAJLEPSZY PRODUKT ROKU 2018, wyróżnienie POLAGRA Najlepszy Producent Wędlin, godło DOCEŃ POLSKIE oraz  miano Najsmaczniejszej Wędliny Roku 2017. 

 

Wielkanocny rarytas – Kiełbasa Biała Parzona!

Każda kultywująca tradycję gospodyni poda podczas wielkanocnego śniadania Białą Kiełbasę Parzoną – to znakomity produkt z szerokiej oferty marki Hańderek. Zazwyczaj dodawana jest ona do żuru lub zjadana z dodatkiem ćwikły. Podanie jej z sosem chrzanowym to wypełnienie wielkanocnej tradycji, która wyraźnie wskazuje, że zjedzenie w Niedzielę Wielkanocną chrzanu skutkuje natychmiastowym odegnaniem złych mocy. Choć biała kiełbasa tradycyjnie gości na naszych stołach, to można ją podać nieco inaczej, bardziej oryginalnie. Jeden z bardziej oryginalnych przepisów  to podanie jej  - wcześniej upieczonej w piekarniku w cieście naleśnikowym, usmażonej w głębokim rozgrzanym oleju. 

 

 

 

 

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – to jeden z liderów produkcji wędlin z regionu śląskiego. Znakomite i wielokrotnie nagrodzone mi.in. godłem „Doceń polskie” wyroby dostępne są  w wybranych sklepach detalicznych i hurtowniach niemal w całej Polsce. Firma dysponuje również siecią wyjątkowych sklepów firmowych, w których Klienci oprócz atrakcyjnej oferty wędlin i mięs mogą również zaopatrzyć się w świeże pieczywo, wyroby garmażeryjne i przyprawy. Firma obecna jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne związane z produkcją wędlin są o wiele dłuższe, sięgają początków poprzedniego stulecia. Wyroby producenta wyróżniają się znakomitym smakiem, osiąganym dzięki kultywowaniu tradycyjnych metod wyrobu i rygorystycznie wyselekcjonowanym dostawcom wysokojakościowego mięsa. ZPM Hańderek  w latach 2006, 2010, 2011 i 2014 wyróżniona została tytułem GAZELE BIZNESU. 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.