Wielkie grillowanie trwa! - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Wielkie grillowanie trwa!

Grillowanie, gdy pogoda dopisuje „rządzi” w naszych ogrodach, na tarasach i w miejscach do tego przystosowanych. Nigdy nie mamy go dość! Nic dziwnego bowiem jest to jeden z najszybszych i najprostszych sposobów przygotowania posiłku na świeżym powietrzu. Mięso, ryby i warzywa przy udziale rozgrzanego rusztu i fachowego grill mastera szybko komponują się w pyszny posiłek.

Od początku maja do końca lata nasze grille żarzą się czerwonymi węglami by móc szybko zaproponować nam smaczny posiłek w plenerze. Grillujemy na sprzętach gazowych, elektrycznych a nawet na odpowiednich patelniach gdy za oknem deszcz. Wyprowadzanie kuchni do ogrodu, na taras lub w inne przeznaczone do tego celu miejsce to możliwość i jednocześnie przywilej z której często korzystamy. Jeśli tylko pogoda dopisuje. Zamarynowane mięsa, odpowiednio przygotowane do grillowania kiełbaski oraz sezonowe warzywa – i uczta „pod chmurką” gotowa.

Pole tekstowe:  Fot. ZPM Hańderek

Grilluj z Charliem Daigneaulut

Nie trzeba kończyć specjalnych szkół, by stać się dobrym grill masterem, którego dania będę smakowały najbliższym. Aby przygotować smaczny posiłek „pod chmurką” wystarczy trzymać się kilku podstawowych zasad. One ułatwią nam zadanie, a upieczone na „żywym ogniu” kiełbaski będą znakomite. Warto wcześniej odpowiednio przygotować grill – musi być czysty, po drugie należy rozłożyć na gorącym ruszcie przygotowane kiełbaski w odpowiednim momencie.

Pamiętamy, że mięsa nie kładziemy na ruszcie gdy węgiel pali się jeszcze płomieniem. Należy ostudzić zapał i poczekać aż węgiel drzewny wypali się i będzie się lekko zażył. Tak wysoka temperatura gwarantuje udane podpiekanie. Trzecia z najważniejszych zasad – to grillowanie dobrych produktów wędliniarskich przeznaczonych do tego celu. Kiełbaski Grillowe sygnowane akcją GOTUJ z Charliem Daignealut będą doskonałe. Kiełbaski o wysokiej zawartości mięsa i aromacie przypraw sprawdzą się również, gdy pogoda nie dopisze. Pieczone z ulubionymi warzywami w piekarniku lub podsmażane na patelni skomponują się w energetyczny posiłek.

 

 

Pole tekstowe:  Wielkie ucztowanie z KIEŁBASKAMI GRILLOWYMI marki HańderekFot. ZPM Hańderekfirmy Spot LightFot. Spot Light

Podpieczone, czyli 200 % smaku

W pieczeniu mięs na ogniu w otwartej przestrzeni jest coś wyjątkowego. Nic dziwnego, że kiełbaski poddane działaniu wysokiej temperatury zyskują 200 % smaku. Gorące powietrze wytapia z nich zbędny tłuszcz, rumieni skórkę, a dym nadaje dodatkowy aromat. Odpowiednie do przygotowania wieczornego lub popołudniowego posiłku będą także tegoroczne NOWOŚCI – wykonane z parzonego mięsa, wyraziście doprawione i pozbawione osłonę KIEŁBASKI GRILLOWE o smaku „wakacyjnych wojaży”. Do KIEŁBASEK GRILLOWYCH WŁOSKICH dodano suszone pomidory, pikantne KIEŁBASKI PIEKŁO W GĘBIE zawierają płatki chili, w KIEŁBASKACH GÓRALSKICH poczujecie smak sera. Wszystkie znajdują się w letniej ofercie produktów przeznaczonej do grillowania firmy Hańderek.

 

Pole tekstowe:  KIEŁBASA ZE WSI BUCZKOWICE – bez zbędnych dodatków.Fot. ZPM Hańderekfirmy Spot LightFot. Spot Light

 

 

Prosto i tradycyjnie, czyli pysznie!

Wyprawienie uczty w ogrodzie nie wymaga wielkich przygotowań. Ważne, aby oprócz kiełbasek nie zapomnieć o warzywach, które świetnie smakują na ciepło. Grillujemy nie tylko paprykę, ale i cukinię, bakłażany, rzodkiewkę, szparagi a nawet fenkuły. Warto pamiętać również o dzbanku wody do którego wrzućmy pokrojone truskawki i kilka plasterków cytryny. Na talerzach ucztujących nie może zabraknąć znanych i wielokrotnie sprawdzonych  kiełbas. W dużym gronie liczy się różnorodność, aby każdy mógł znaleźć coś pysznego dla siebie. Obok kiełbas jak ŚLĄSKA, PODWAWELSKA bez osłonek czy CYGAŃSKA na uwagę zasługują również wędliny przygotowane niezwykle pieczołowicie bez dodatków wzmacniaczy smaku i środków konserwujących. KIEŁBASA ZE WSI BUCZKOWICE nie zawierają w swoim składzie polifosforanów ani glutaminianu sodu. Z pewności pokochają ją prawdziwi smakosze i najmłodsi uczestnicy grillowej biesiady.

 

Zapraszamy do odwiedzin sklepów firmowych ZMP Hańderek http://handerek.com.pl/sklepy-firmowe/ oraz na stoiska mięsne w renomowanych sklepach oraz sieciach handlowych w całym kraju.

INFORMACJE O FIRMIE

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – to jeden z liderów produkcji wędlin z regionu śląskiego. Znakomite i wielokrotnie nagrodzone mi.in. godłem „Doceń polskie” wyroby dostępne są  w wybranych sklepach detalicznych i hurtowniach niemal w całej Polsce. Firma dysponuje również siecią wyjątkowych sklepów firmowych, w których Klienci oprócz atrakcyjnej oferty wędlin i mięs mogą również zaopatrzyć się w świeże pieczywo, wyroby garmażeryjne i przyprawy. Firma obecna jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne związane z produkcją wędlin są o wiele dłuższe, sięgają początków poprzedniego stulecia. Wyroby producenta wyróżniają się znakomitym smakiem, osiąganym dzięki kultywowaniu tradycyjnych metod wyrobu i rygorystycznie wyselekcjonowanym dostawcom wysokojakościowego mięsa. ZPM Hańderek  w latach 2006, 2010, 2011 i 2013 wyróżniona została tytułem GAZELE BIZNESU.

 

 

 


Autor: Materiał promocyjny firmy ZM HAŃDEREK

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.