FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Zalety mięsa cielęcego marki TADEX

Cielęcina należy do grupy mięs czerwonych. Pozyskiwana jest ze zwierząt od 2 tygodni do 8 miesięcy. Najsmaczniejsza jednak jest ta pochodząca od zwierząt w wieku pomiędzy 4 a 8 tygodniem, karmionych przede wszystkim mlekiem. Dużo mówi się o jej walorach odżywczych i smakowych. Dlaczego warto posiadać cielęcinę w ofercie sklepu lub restauracji? Przyjrzyjmy się temu bliżej.

Mając cielęcinę w asortymencie, sprzedawca śmiało może polecić ją osobom, które są na diecie, ponieważ jest mięsem lekkostrawnym i chudym. Porównując ją do wieprzowiny, widać ogromną różnicę. 100 g  łopatki cielęcej to ok. 105 kcal i 2,8 g tłuszczu, natomiast wieprzowej – 259 kcal i 21 g tłuszczu. Ważne jest również to, że cielęcina jest łatwo przyswajalnym źródłem białka, żelaza i witamin z gruby B.

Pod względem kulinarnym, szefowie kuchni mogą ją przygotować na wiele sposobów. Odpowiednio przyrządzona i doprawiona jest delikatna i krucha. Łopatka cielęca bez kości czy kark cielęcy bez kości doskonale nadają się do smażenia na kotlety, natomiast gicz cielęca bez kości do duszenia.

Wymienione wyżej elementy oraz inne: mostek cielęcy, górka cielęca, udziec cielęcy, ogon cielęcy produkowane są w firmie „TADEX”, która istnieje od 1993 roku na terenie Turzyna
w woj. mazowieckim
Od 2011 roku w zakładzie funkcjonuje System IFS Food, który jest corocznie certyfikowany. Cielęcina od tego producenta jest produktem pozyskiwanym z własnego rozbioru. Firma „TADEX” kieruje swoją ofertę do sklepów spożywczych oraz restauracji na terenie kraju. Zapewnia transport, sposób pakowania zależy od indywidualnych ustaleń z klientem (zazwyczaj vacuum lub MAP).

 

„TADEX” Tadeusz Wiśniewski


Autor: Materiał promocyjny firmy TADEX

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.