FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Kiełbasa swojska - producent śląskie

fot.pixabay.com Jednym z najczęściej kupowanych produktów mięsnych jest kiełbasa do podgrzania, na kanapkę czy też jako przekąska. Dzisiaj konsumenci mogą ogromny wybór, biorąc pod uwagę rodzaj takiej kiełbasy, cenę, jakość, miejsce zakupu czy też markę produ...
Opublikowany: 15.11.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Mięso z dziczyzny- małopolskie

 fot.pixabay.com Dziczyzna to mięso wyjątkowe, docenianie nie tylko przez konsumentów z krajów Europy Zachodniej, ale także coraz częściej przez Polaków. Głównym powodem takiego trendu jest głównie zdrowy styl życia i bycie jak najbl...
Opublikowany: 08.11.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, dziczyzna, Etykiety:

Wieprzowina- zalety

Wieprzowina – przebudzenie mocy! Mięso wieprzowe odzyskuje w ostatnich latach zaufanie konsumentów, choć wcześniej wydawało się, że trendy rynkowe podążają w kierunku innych mięs, jako alternatywy dla zdrowszego trybu życia. Skąd więc nagła zmiana notowań? Prz...
Opublikowany: 25.10.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Kebab drobiowy i wołowy- producent Besa Food

Kebab  to jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni orientalnej, które na przestrzeni ostatnich kilku lat podbiło niemal cały świat. Kebab zakorzenił się także w polskie zwyczaje, gdyż prawdopodobnie nie ma większego miasta, gdzie nie byłoby pr...

Wędliny w diecie dziecka...

Wędliny w diecie dziecka... zapewniają jego prawidłowy rozwój, dostarczając niezwykle cennych składników odżywczych, takich jak dobrze przyswajalne białko, witaminy (głównie A, E, B) oraz minerały (m.in. żelazo potrzebne do prawidłowego rozwoju ora...
Opublikowany: 14.09.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety:

Grillujemy, czyli: co wrzucić na ruszt ?

Polacy uwielbiają grillować. Nad jeziorem, nad morzem, na leśnej polanie, na działce… Gdy tylko pogoda dopisze, zewsząd docierają smakowite zapachy. Wystarczy, że dotrze do nas taka woń i już sami zaczynamy rozstawiać grilla – to działa wręcz jak efekt domina! G...
Opublikowany: 29.08.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, wieprzowina, Etykiety:

Gdzie kupić dobra wieprzowinę ? - śląskie

Jemy coraz więcej mięsa ! Produkcja i spożycie mięsa na świecie i w Polsce wzrasta. Na przełomie 2000 r. - 2016 r. produkcja mięsa na świecie zwiększyła się o ok. 43% w tym. wieprzowina ok. 35%, wołowina ok. 21%, drób aż o ok. 80%. W Polsce produkcja mięsa w analog...
Opublikowany: 24.08.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Najlepsze wędliny zwyciężyły!

Największą wartością dla producenta z pewnością jest docenienie jego produktów przez konsumentów. Bo to oni każdego dnia wybierając miejsce zakupu i produkty, nadają sens pracy, jaką wkłada się w ich przygotowanie. Jeśli smakują, to jest to największe uznanie...
Opublikowany: 17.08.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Czy indyk jest smaczny? To mało powiedziane.

„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.   Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
Opublikowany: 07.08.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety:

Rasy bydła mięsnego w Polsce

  Charakterystyka i zalety mięsa: limousine, holsztyńsko – fryzyjska. W Polsce występuje kilka mięsnych ras bydła, jednak wśród najpopularniejszych i najbardziej cenionych, warto wymienić limousine oraz odmianę holsztyńsko-fryzyjską. Ta pierwsza należy ...
Opublikowany: 31.07.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.