FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Artykuły w kategorii: Artykuły

Kiełbasa wiejska - coraz bardziej poszukiwana przez konsumentó...

W dzisiejszych czasach trudno o prawdziwą, polską i naturalną kiełbasę. Często posiadają one bardzo małą zawartość mięsa i dużo sztucznych składników. Jeśli wieprzowina znajduje się dalej niż na drugim miejscu w składzie wędliny to nie warto jej wybierać. Kiełbasa ...

Sklep mięsny - wymagania 2019 r.

Sklep mięsny — wymagania 2019 r. Jakie jeszcze wymagania należy spełnić, otwierając sklep lub stoisko mięso — wędliny? Przede wszystkim odpowiednią ilość urządzeń wodnych, umożliwiającą higieniczne prowadzenie wszystkich działań, przyjmuje się, że na sklepie ...

Karkówka z tartym chrzanem Zakładów Mięsnych SKIBA nagrodzona!...

Zakłady Mięsne SKIBA zostały zwycięzcą w kategorii „Artykuły spożywcze / producenci żywności” w konkursie organizowanym przez „Dziennik Bałtycki". Kapituła przyznająca nagrody składała się z przedstawicieli świata biznesu, instytucji branżowych, urzędu...
Opublikowany: 10.06.2019 Kategorie: Artykuły, Nowości produktowe w branży mięsnej, mięso, dania gotowe, innowacje, Etykiety:

Przenośniki taśmowe spożywcze- producent Automatech

O przenośnikach taśmowych spożywczych w produkcji żywności rozmawiamy z Piotrem Królikowskim z firmy AutomaTech, producentem przenośników taśmowych, rolkowych do mięsa świeżego i mrożonego; kujawsko-pomorskie. Jakie zastosowanie mają przenośniki transportowe ...

Płyty warstwowe do budowy, remontu zakładu mięsnego

Jakie płyty na ściany i sufity do zakładu mięsnego?  Obecnie najlepszym rozwiązaniem są płyty Glasbord® - dlaczego ?  Dlatego, że wykonane są z żywicy poliestrowej wzmocnionej włóknem szklanym, to jest ten sam materiał, który używany...
Opublikowany: 06.06.2019 Kategorie: Artykuły, Wyposażenie sklepu mięsnego i stoiska mięsnego, Etykiety:

Wentylacja w sklepie mięsnym

Wentylacja w sklepie mięsnym Właściwa wentylacja pomieszczeń powietrza powinna zapewniać odpowiednią wielkość wymiany powietrza. Wentylacja i stan techniczny instalacji powinny być zgodne z przepisami prawa i Polskimi Normami. Ponadto należy przewidzieć odciągi miejscowe &...
Opublikowany: 04.06.2019 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Kiełbasa śląska na grilla- producent kujawsko-pomorskie

Sezon grillowy otwarty!  Kiełbasa wieprzowa to obecnie jeden z najpopularniejszy produktów na grilla. Wybierana najczęściej przez Polaków ze względu na smak, wygodę i dostępność w niemal każdym sklepie.  Czy każda kiełbasa nadaje się na grilla?&...
Opublikowany: 28.05.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Mięso królicze a walory zdrowotne- producent Amciu

Konsumenci od jakiegoś czasu coraz częściej poszukują bardzo dobrych jakościowo mięs. Każdy rodzaj mięsa ma swoje zalety, jednak jest jeden szczególny i w ostatnich latach trochę zapomniany. Powoli jednak wraca on na stoły polskie, bo jest nie tylko smaczny i delikatn...
Opublikowany: 24.05.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Jaka powinna być wysokość pomieszczenia w sklepie mięsnym ?...

fot.pixabay Jaka powinna być wysokość pomieszczenia w sklepie mięsnym ? Jeśli planujemy otwarcie sklepu lub stoiska mięsnego należy w pierwszej kolejności wziąć pod uwagę wymagania techniczne dotyczące budynku, w którym ma odbywać się sprzedaż produktów mię...
Opublikowany: 23.05.2019 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Nowe technologie w dziedzinie pakowania produktów - rozmowa z ...

  Remigiusz Zagraba: Firma PAKMAR specjalizuje się od ponad 29 lat w produkcji i dostawach materiałów oraz surowców opakowaniowych. Jakie trendy w magazynowaniu, dystrybucji i sprzedaży są widoczne obecnie na rynku, szczególnie jeśli chodzi o...
Opublikowany: 20.05.2019 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.