FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Artykuły

UOKiK wydał zgodę na przejęcie Mili przez Eurocash

Działalność uczestników koncentracji pokrywa się w zakresie detalicznej sprzedaż artykułów konsumpcyjnych codziennego użytku (AKCU). Przedsiębiorcy prowadzą zarówno sklepy tradycyjne o wielkości poniżej 350m2, jak i wielkopowierzchniowe (350-2000 m2). Euroc...

Kuchnia śląska po mistrzowsku

Artykuł reklamowy Kuchnia śląska po mistrzowsku Tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale też smaczne, aby górnik mógł w dobrym humorze pójść do roboty. Śląską kuchnię kształtowały pols...
Opublikowany: 21.05.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Domowy, swojski, tradycyjny - kiedy można używać takich nazw?...

Zdj. Pixabay.com   Kiedy możemy używać takich nazw jak „domowy”, „swojski”, „tradycyjny”? Obecnie na rynku spożywczym panuje trend na zdrowe odżywianie. Konsumenci coraz chętniej kupują zdrową żywność, popularnością cieszą się w...
Opublikowany: 21.05.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Kolejny Lidl we Wrocławiu

Jak podaje Gazeta Wrocławska już w najbliższy czwartek tj. 17 maja o godzinie 7:00. przy ul. Parafialnej 60 otwarty zostanie sklep sieci Lidl. Dyskont zachęca do zakupów i kusi promocyjnymi cenami oraz wspólnym grillowaniem. Będzie również darmowa kawa. Now...

Polski eksport drobiu w 2017 r.

Wyniki polskiego eksportu drobiu w 2017 r. były determinowane ograniczeniem możliwości sprzedaży do niektórych krajów trzecich, które wprowadziły zakaz importu na skutek występowania wirusa grypy ptaków. Jednocześnie utrzymanie konkurencyjności cenowej i jakośc...

Zakłady mięsne kupują coraz więcej żywca

Od 2013 r. na polskim rynku obserwowany jest wzrost dostaw żywca rzeźnego do skupu.W 2017 r., według wstępnych danych GUS, zakłady mięsne w Polsce skupiły 5,6 mln ton żywca, o 6,5% więcej niż w 2016 r. Największy udział w łąc...

Ceny wołowiny w Polsce i UE w tygodniu 16

W dniach 16–22.04.2018 r. krajowa cena żywca wołowego nie uległa zmianie w odniesieniu do 15 tygodnia 2018 r. i średnio wyniosła 6,86 zł/kg. Był to poziom nieznacznie wyższy (o 0,3%) od uzyskanego przed miesią-cem oraz o 7% wyższy...

Rozmowa z Jerzym Niedźwieckim - Prezesem Zarządu "Społem" PSS ...

  Remigiusz Zagraba: Spółdzielnia Spożywców Społem w Lidzbarku Warmińskim prowadzi działalność handlową i produkcyjną od ponad 70 lat. Jakie czynniki decydują o tym, że pomimo ogromnej konkurencji dzisiaj na rynku, można w Państwa sklepach każdego dnia z...
Opublikowany: 07.05.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sieci handlowe, sklepy detaliczne, sklepy mięsne, Etykiety:

Kiełbasa chorizo - kompozycja przypraw od Melanko

Fot. Pixabay.com   Polacy, podróżując po świecie, odkrywają nowe produkty i smaki. Jednym z najchętniej odwiedzanych krajów podczas wakacji jest bez wątpienia Hiszpania, która gwarantuje nie tylko gorące słońce, piękne plaże, ale również ...

Służby weterynaryjne Tajwanu dopuszczają import drobiu z Polsk...

Władze Tajwanu uznały Polskę za kraj wolny od epidemii grypy ptaków (HPAI). Ogłoszenie w tej sprawie zostało opublikowane przez Radę Rolnictwa Yuanu Wykonawczego 19 kwietnia 2018 r. Zgodnie z informacją uzyskaną od służby weterynaryjnej Tajwanu BAPHIQ dopuszczony zosta...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Ostatnia