FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Artykuły w kategorii: Artykuły

Nowe technologie w dziedzinie pakowania produktów - rozmowa z ...

  Remigiusz Zagraba: Firma PAKMAR specjalizuje się od ponad 29 lat w produkcji i dostawach materiałów oraz surowców opakowaniowych. Jakie trendy w magazynowaniu, dystrybucji i sprzedaży są widoczne obecnie na rynku, szczególnie jeśli chodzi o...
Opublikowany: 20.05.2019 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Nowości produktowe na sezon grillowy, producent śląskie

Czas na grilla! Wraz z nadejściem sezonu grillowego marka Berger przygotowała dwie oryginalne propozycje, w sam raz do wrzucenia na ruszt. Kaszok i Ryżok znajdą uznanie wśród miłośników grillowania, którzy stawiają na lekkie i nowoczesne przekąski. Z...
Opublikowany: 17.05.2019 Kategorie: Artykuły, Nowości produktowe w branży mięsnej, mięso, Etykiety:

Dino Polska po I kwartale 2019 roku- dalszy wzrost skali dział...

  Szymon Piduch, prezes zarządu Dino Polska S.A.                                    &nbs...
Opublikowany: 16.05.2019 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sieci handlowe, sklepy detaliczne, sklepy mięsne, Etykiety:

Wymagania sanitarno-epidemiologiczne przy otwarciu sklepu mięs...

Otwieramy sklep mięsny — jakie akty prawne regulują wymagania sanitarno — epidemiologiczne? Do najważniejszych aktów prawnych określających wymagania sanitarno — epidemiologiczne przy otwarciu i prowadzeniu sklepu lub stoiska mięso — wędliny ...
Opublikowany: 15.05.2019 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Ćwierćtusze wołowe chłodzone – producent

W latach 90 wołowina była bardzo popularnym mięsem. Jej spożycie wynosiło ok. 17 kg w skali roku na osobę, ze względu na wykorzystanie jej do produkcji przetworów mięsnych – głównie kiełbas. Obecnie spożycie wołowiny jest 10-krotnie mniejsze. Powodem taki...
Opublikowany: 14.05.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina, mięso, łódzkie,

Nowoczesne technologie transportu - WOGA

  Transport mięsa i mrożonek szybszy dzięki nowym technologiom i rozwiązaniom WOGA   Szybki i bezpieczny transport mięsa i mrożonek może być realizowany jeszcze skuteczniej dzięki nowym technologiom. Szczególnie ten odbywający się na trasach między...
Opublikowany: 10.05.2019 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Polski sklep mięsny w XXI wieku

fot. AdobeStock Polski sklep mięsny w XXI wieku.  Prowadząc sklep czy też stoisko mięsne, każdy właściciel stoi przed wielkim i trudnym wyzwaniem. Dzisiaj, aby przetrwać na rynku trzeba, wznieś się ponad przeciętność, a w przypadku chęci rozwoju trzeba być kreatywn...
Opublikowany: 07.05.2019 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Współpraca polskich przędsiębiorców z Tajlandia

Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa organizuje spotkanie dla polskich przedsiębiorców dotyczące możliwości eksportu polskich produktów spożywczych na rynek Tajlandii, które odbędzie się w dniu 21 maja br. w godz. 9...
Opublikowany: 07.05.2019 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Etykiety:

Konkurs promujący innowacyjność w sferze produkcji żywności...

W ramach projektu RIS Innovation Prizes organizowanego przez EIT Food (europejską wspólnotę innowacji w obszarze rolno-spożywczym) trwa nabór wniosków do konkursu EIT Food RIS Innovation Prizes, a skierowany jest do pomysłodawców lub początkujących f...
Opublikowany: 07.05.2019 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Etykiety:

Wyższe premie dla młodych rolników

Od 31 maja do 29 czerwca 2019 r. oddziały regionalne ARiMR będą przyjmowały wnioski o wsparcie od młodych rolników chcących samodzielnie rozpocząć gospodarowanie.  O "Premię dla młodych rolników" może ubiegać się osoba, która w dniu złożeni...
Opublikowany: 06.05.2019 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.