FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Artykuły

Projektowanie sklepów mięsnych i spożywczych

  Właściciele najlepszych i najbardziej dochodowych sklepów wiedzą, że aby być konkurencyjnymi na rynku, powinni wychodzić naprzeciw oczekiwaniom klientów, jak również śledzić działania konkurencji. Zorientowani i zaangażowani właściciele zdają so...

Polska wołowina do produkcji wędlin

  Polska wołowina podbiła już podniebienia Europejczyków, Azjatów, teraz czas na rozwój w rodzimym kraju, czyli w Polsce. Wołowina to rodzaj mięsa, który powoli odzyskuje swoją pozycję na polskim rynku. W latach 90. jej spożycie było prakty...
Opublikowany: 23.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety:

Lada chłodnicza na mięso i sery E-MAX Rapa

Wśród bogatej oferty firmy RAPA chcemy zwrócić uwagę Państwa na najnowszy model lady chłodniczej oraz modułu E-MAX. Mocną stroną tych modeli jest konstrukcja pozwalające na pełne wykorzystanie przechowalnika, który pomieści  6 pojemników EURO...
Opublikowany: 22.06.2017 Kategorie: Artykuły, Wyposażenie sklepu mięsnego i stoiska mięsnego, Etykiety:

Mięso z królika producent firma Amciu

  Mięso z królika, zaliczane do mięs białych, jest mięsem o wysokiej wartości odżywczej. Bogate w białko, które jest bardzo dobrze przyswajane przez ludzki organizm, a ubogie w cholesteroli tylko 35 - 50 mg/100g i tłuszcz. Ten rodzaj mięsa jest niemal de...
Opublikowany: 13.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety:

Zgoda UOKiK na koncentrację - z serii pytania do...

W ostatnim czasie doszło do połączenia kilku podmiotów w branży mięsnej. Kiedy wymagana jest zgoda UOKiK w przypadku fuzji i przejęć? Transakcja wymaga uzyskania zgody urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obró...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Żeberka wędzone dla gastronomii i nie tylko

Tradycyjne polskie potrawy takie jak bigos czy kwaśnica wymagają dodania tzw. porządnej wkładki mięsnej, aby ich smak i aromat był wyrazisty. Szefowie kuchni przyrządzają potrawy z myślą o tym, aby zachwycić niejednego smakosza, więc danie powinno być przygotowywane z najlep...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Sklepy WIZAN Andrychów - rozmowa z Olgą Tylutki

"Współpracujemy ze sprawdzonymi polskimi, regionalnymi dostawcami, stawiamy na jakość i doskonały smak" - o produktach Małopolskiej Spółdzielni Handlowej Wizan z Andrychowa mówi Olga Tylutki - specjalista ds. handlu.   1. Sklepy ...
Opublikowany: 05.06.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sklepy detaliczne, Etykiety: sklep mięsny,

Kiełbasa na grilla z suszonymi pomidorami

Polacy uwielbiają grillować. Ciepłe wiosenne i letnie dni to idealna pora na przygotowanie posiłku na świeżym powietrzu. Jest to również okres, w którym sprzedaż produktów mięsnych może znacznie wzrosnąć. Wystarczy odpowiednio dobrać ofertę, aby zachęcił...

Tradycyjne potrawy z gęsiny w restauracji „Gąska” z Krakowa...

„Mięso z gęsi powinno być przede wszystkim świeże. Gęś powinna być młoda, nie przerośnięta.”   Wywiadu na temat sztandarowych dań, tego jakie powinno być idealne mięso z gęsi oraz warunków udanej współpracy z dostawcami udzielili właściciel...
Opublikowany: 26.05.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: mięso, gastronomia, małopolskie, gęś,

Stekarki i kotleciarki – czy warto posiadać je w sklepie mięsn...

  Urządzenia takie jak stekarki czy kotleciarki są bardzo przydatne w sklepach mięsnych. Są dobrym rozwiązaniem, ponieważ dzięki nim właściciel sklepu może rozszerzyć swoją ofertę o gotowe mięso na kotlety. Klient nie musi tracić czasu na porcjowanie mięsa, więc ch...
Opublikowany: 25.05.2017 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety: strefa sklep mięsny,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Ostatnia