Artykuły w kategorii: Artykuły
Afrykański pomór świń (ASF) – komu najbardziej zagraża?
Jedynymi ludźmi, którzy ponoszą konsekwencje tej choroby, są hodowcy. Wirus ASF jest bowiem całkowicie niegroźny dla człowieka i spożycie zakażonego mięsa nie powoduje żadnych pot...
„Klimat naszej restauracji jest niepowtarzalny. Jesteśmy wzorowani na tradycyjnych chatach z miejscowości Zalipie” – mówi Mateusz Burzawa, manager restauracji Chata z Zalipia.
Remigiusz Zagraba: Jedną z Państwa specjalizacji jest organizac...
"Wielkopolski Pasztet z drobiem to sztandarowy produkt Profi" - mówi Piotr Szczeblowski, Dyrektor ds. Handlu.
Remigiusz Zagraba: Profi oferuje pasztety z kurczaka, ale także z kaczki, gęsi czy też dziczyzny. Jakie inne gatunki mięsa,...
Restauracja Borowianka mieści się w Ostrowie Wielkopolskim.
"Podajemy tradycyjne polskie dania oraz wykwintne potrawy europejskie" - mówi Andrzej Świtała, manager Restauracji w wywiadzie dla portalu FirmyMiesne.
...
Restauracja Podzamcze mieści się w mieście Olkusz - w województwie Małopolskim. Zlokalizowana jest przy ruinach Zamku Rabsztyn. Przyciąga klientów niepowtarzalnym klimatem i doskonałym jedzeniem.
Wywiadu dla portalu FirmyMięsne udzielił Jerzy S...
Warszawa, 19 września 2017 r. – Posadzki Flowfresh zawierające antybakteryjny dodatek Polygiene®, wykonywane w technologii i z materiałów dostarczanych przez Flowcrete Polska, otrzymały uznawany na całym świecie ...
W związku z coraz większą świadomością konsumencką oraz rosnącym trendem na produkty fit o niskiej zawartości tłuszczu, a także bez konserwantów, coraz więcej firm mięsnych wprowadza do swojej oferty produkty z tej kategorii. Do grupy wspomnianych produktów nal...
"W strefach o podwyższonym profilu higienicznym, na przykład w miejscach, gdzie odbywa się ubój zwierząt, rozbiór oraz przetwórstwo mięsa, najlepiej sprawdzają się antybakteryjne posadzki z grupy Flowfresh" – mów...
"Jednocześnie współpracujemy z producentami o zasięgu ogólnopolskim, a także z lokalnymi zakładami." mówi Mirosław Zyska, dyrektor hurtowni Polmak.
Remigiusz Zagraba: Hurtownia Polmak to jedna z czołowych firm dystryb...
Atrybuty bogactwa – śledź i parówka…
Część II
Duńczycy należą do grona najbogatszych społeczeństw na naszym globie. I chociaż sami produkują na potęgę, to konsumpcja mięsa w Danii jest stosunkowo niska i wynosi ok. 48 kg rocznie na o...