FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Eksperci branży mięsnej

Agregaty chłodnicze w zakładach mięsnych

Wywiadu dla Portalu FirmyMiesne.pl udzielił  Marcin Łazicki - Dyrektor Działu Chłodnictwa Elektronika SA – Technika Chłodnicza Portal FirmyMiesne.pl - Na co zwrócić uwagę przy doborze agregatu w zakładzie mięsnym? Marcin Łazicki: Oczywiśc...
Opublikowany: 25.07.2016 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Kupiec wędlin Tesco Polska – wciąż szukamy innowacyjnych produ...

„Tworząc ofertę dla naszych klientów i szukając nowych dostawców, szczególną wagę przywiązujemy do jakości i innowacyjności produktów. Dla naszych klientów ważne jest, aby artykuły które kupują, były zdrowe, smaczne i charakter...
Opublikowany: 07.04.2016 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, sieci handlowe, Etykiety: sieci handlowe,

Krzysztof Szyndler - ZPM Hańderek o marketingu w branży mięsne...

„Bo diabeł tkwi w szczegółach” O zmianach na rynku w branży mięsnej, upodobaniach konsumentów i działaniach marketingowych rozmawiamy z marketing managerem Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – Krzysztofem Szyndlerem. Jak ważny j...
Opublikowany: 10.12.2015 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety: przetwórstwo mięsa,

Sławomir Zalewski - Prezes Cechu Wędliniarzy i Rzeźników m. st...

  Kiedy i dlaczego powstał Cech Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie ? Obecnie istniejący Cech Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie, taką nazwę nosi od 2007 r., jest kontynuatorem tradycji przedwojennych cechów : Cechu Wędliniarzy w m....
Opublikowany: 04.03.2015 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: wędlina, cech wędliniarzy i rzeźników,

Krzysztof Borkowski- „polski producent ma ograniczony dostęp d...

  Planuje Pan ekspansję na rynki wschodnie: japoński, chiński i koreański. Jak duże jest to wyzwanie? Wyzwanie jest ogromne, ale w chwili obecnej te rynki są zamknięte na wieprzowinę, dlatego jedyne możliwe działanie to sprzedaż wołowiny. Jeżeli chodzi o Japonię, to...
Opublikowany: 12.02.2015 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Zakłady mięsne, Etykiety: branża mięsna, mięso, sieci handlowe,

Krzysztof Borkowski - o rynku mięsa wieprzowego oraz nowych pe...

O rynku mięsa wieprzowego po wprowadzeniu rosyjskiego embarga oraz o nowych perspektywach dla drobiu mówi serwisowi FirmyMiesne.pl Krzysztof Borkowski Prezes Zakładu Mięsnego Mościbrody Sp. z o.o. oraz Poseł RP.   Polski rynek zalewa surowiec z Niemiec, Holan...
Opublikowany: 16.01.2015 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Zakłady mięsne, Etykiety: wieprzowina, mięso, drób,

Mięsne gusta Polaków

Polacy jedzą coraz mniej wędlin. W 2012 roku produkcja wędlin, poza drobiowymi, zanotowała spadek o ok. 2 proc. w stosunku do roku poprzedniego. Według danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa iGospodarki Żywnościowej spadek spożycia mięsa i wędlin w Polsce w latach 2012/2013...

Marka firmy mięsnej - Wojciech Woźniak

  Branża mięsna nie może pochwalić się zbyt dużą ilością silnych i rozpoznawalnych marek. Nawet największe firmy nie mają wysokich wskaźników rozpoznawalności. Zdecydowana większość małych i średnich zakładów nie przywiązuje do tego tematu żadnej wagi. &...
Opublikowany: 24.10.2013 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii. Nowy dział w portalu...

Szanowni Państwo specjalnie dla Was stworzyliśmy nowy dział, w którym zaprezentujemy Państwu mięso i wędliny, produkowane przez najlepsze zakłady mięsne, wyjątkowe, charakteryzujące się unikatowym smakiem, niszowe. Dzięki produktom tutaj prezentowanym  klienci Was...
Opublikowany: 16.02.2011 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: mięso, wędliny, zakłady mięsne,

"Pierwsze kroki w biznesie" - co warto wiedzieć - Wojciech Woź...

Istotną częścią polskiej branży mięsnej stanowią firmy rodzinne, założone na początku lat 90-tych. W obecnej chwili do biznesu wkracza drugie pokolenie, przed którym stoi zupełnie inna rzeczywistość,  niż 20 lat temu przed ich rodzicami. Wówczas głó...
Opublikowany: 19.01.2011 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: branża mięsna, Wojciech Woźniak,

Pierwsza 1 2 3 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.