Wiadomości/Gorące tematy - Strona 4 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Gorące tematy

Grupa Cherkizowo liderem w produkcji mięsa i pasz w Rosji

Grupa Cherkizowo wyprodukowała w 2014 r. ponad 800 tys. ton wyrobów mięsnych i 1,4 mln ton pasz, umacniając się tym samym na pozycji lidera w produkcji mięsa i pasz w Rosji, informuje FAMMU/FAPA. W 2014 r. dolarowe dochody firmy wzrosły w skali roku o 9% do 1 795,6 mln...

Część czternasta (ostatnia) cyklu "Wymagania weterynaryjne dla...

    Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:     "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"   &nb...

Spadek importu wołowiny w Japonii

W 2014 r. Japonia zaimportowała 518,7 tys. ton mięsa wołowego, tj. o 3% mniej niż rok wcześniej. Import mięsa chłodzonego zwiększył się o 3% do 219,2 tys. ton, mrożonego zaś obniżył się o 7% do 299,5 tys. ton. Dostawy tego gatunku mięsa ogółem z Australii zmniejszyły się...
Opublikowany: 09.03.2015 Kategorie: Wiadomości, Gorące tematy, Komunikaty, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Białoruski drób na rynku Unii Europejskiej

Białoruś planuje eksportować mięso drobiowe do państw Unii Europejskiej. Obecnie trwają negocjacje w tej sprawie. Eksperci unijni przeprowadzili pierwsze kontrole białoruskiego systemu bezpieczeństwa żywności, regulującego produkcję mięsa drobiowego przeznaczonego na rynek UE, ...
Opublikowany: 09.03.2015 Kategorie: Wiadomości, Gorące tematy, Komunikaty, Etykiety: mięso, drób, mięso drobiowe,

Produkujesz żywność pochodzenia zwierzęcego wyłącznie na rynek...

Minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki spotkał się 2 marca 2015 roku w Brukseli z komisarzem ds. zdrowia i bezpieczeństwa żywności Vytenisem Andriukaitisem, informuje Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Tematem rozmów były między innymi kwestie dotyczące możl...

Prognoza dla ukraińskiego drobiu

Pomimo kryzysu politycznego i gospodarczego, w 2014 r. Ukraina zdołała zwiększyć produkcję drobiu o 7% do 964 tys. ton. Wzrósł również znacząco eksport – o 17% do 165 tys. ton. Służby zagraniczne Amerykańskiego Departamentu Rolnictwa (USDA) prognozują jednak...
Opublikowany: 06.03.2015 Kategorie: Wiadomości, Gorące tematy, Komunikaty, Etykiety: mięso, drób, mięso drobiowe,

Tendencja wzrostowa dla cen zakupu trzody chlewnej, bydła i in...

  W trzecim tygodniu lutego 2015 r. odnotowano wzrost przeciętnych krajowych cen zakupu trzody chlewnej, bydła i indyków oraz cen zbytu tusz tych gatunków żywca. Obniżyły się natomiast ceny skupu kurcząt i ceny zbytu tuszek kurcząt.    Kraj...

Część trzynasta cyklu "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia...

    Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:   "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"     &nb...

Dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny - Unia Europe...

W dn. 22 lutego br., podczas wystawy rolniczej w Paryżu, komisarz UE ds. Rolnictwa i Rozwoju Wsi Phil Hogan poinformował o decyzji uruchomienia nadzwyczajnego mechanizmu wsparcia UE w postaci dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny, donosi FAMMU/FAPA.  Celem jest...
Opublikowany: 05.03.2015 Kategorie: Wiadomości, Gorące tematy, Komunikaty, Etykiety: wieprzowina, mięso, mięso wieprzowe, producent świń,

ASF to poważny problem! Nie można go lekceważyć!

Mając na uwadze sytuację epizootyczną w odniesieniu do występowania w Polsce afrykańskiego pomoru świń (ASF), Główny Lekarz Weterynarii informuje o działaniach związanych ze zwalczaniem tej jednostki chorobowej, donosi Główny Inspektorat Weterynarii. Wszystkie o...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.