Artykuły/Handel / Gastronomia - Strona 10 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia

Wyniki polskiego eksportu mięsa, przetworów i żywca za pierwsz...

W pierwszym półroczu 2022 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej mięsa, przetworów mięsnych i żywca były o 37% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 4,5 mld EUR (20,7 mld zł), stanowiąc 21% wartości całego polskiego eksportu produktów rolno-spożywczych - ...
Opublikowany: 18.08.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Produkcja odzwierzęca w globalnym bezpieczeństwie żywnościowym...

Mięso w 100 gramach dostarcza 18% energii oraz 25% wysokiej jakości białka spożywanego przez ludzi na całym świecie. Oprócz tego jest ważnym źródłem mikro- i makroelementów, w tym witamin z grupy B, które występują głównie w mięsie. Jednak mim...
Opublikowany: 09.08.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Wózek podnośnikowy nożycowy - producent ZAKREM

fot. ZAKREM Wózek podnośnikowy nożycowy - najlepszy moment na zakup Zastosowanie wózków podnośnikowych nożycowych jest obecnie bardzo szerokie, ze względu na ich wszechstronność i funkcje. Z powodzeniem sprawdzą się jako widłowe i podnośnikow...
Opublikowany: 26.07.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Prognozy Komisji Europejskiej dotyczące produkcji mięsa w 2022...

Według skorygowanej w lipcu br. krótkoterminowej prognozy Komisji Europejskiej produkcja drobiu w Unii Europejskiej w 2022 r., podobnie jak w roku poprzednim, wyniesie 13,3 mln ton. Poziom produkcji drobiu będzie determinowany przede wszystkim wysokimi kosztami pr...
Opublikowany: 18.07.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Kebab - niesłabnąca popularność

Kebab - niesłabnąca popularność. Jest jednym z ulubionych fast foodów w Polsce, a grono jego sympatyków z każdym rokiem staje się coraz szersze. Na czym polega fenomen kebabów? Czynników, które wpłynęły na popularność tego dania, jest w...

Wędliny Walichnowskie - TOP 4 2022 r.

fot. PPHU MARKS TOP 4 MARK'S 2022 Już za chwilę rozpoczniemy drugie półrocze 2022 r. To dobry czas na podsumowanie i wybór najlepszych produktów TOP 4 w kategorii WĘDLINY WALICHNOWSKIE. Firma MARK'S szczyci się tym, co ma najle...

Pogłowie w Polsce 2021 / 2022 ( styczeń - maj)

W Polsce (według wstępnych danych GUS) w okresie styczeń–maj 2022 r. do podmiotów skupujących dostarczono blisko 2,1 mln ton żywca rzeźnego, o 1,5% mniej niż przed rokiem. Żywca wieprzowego skupiono 721 tys. ton, o 11,5% mniej niż w analogicznym okresie 2021 r...
Opublikowany: 28.06.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Antybiotykowe mity - stanowisko POLPIG

W powszechnej świadomości funkcjonuje wiele mitów związanych z produkcją zwierzęcą. Jednym z największych jest przekonanie, że w takiej hodowli  powszechnie i często używa się antybiotyków i sterydów. Korzenie tego mitu sięgają jeszcze lat 80-tych, gdz...
Opublikowany: 21.06.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Ekspozycja mięsa i wędlin w ladach chłodniczych - trendy 2022 ...

fot.Italfrost Italfrost prezentuje nowy koncept włoskich lad chłodniczych firmy CRIOCABIN. Eksponowane mięso to towar specjalnej troski. Jego doskonała kondycja zależy od panujących warunków w urzadzeniach chłodniczych. Uwagę należy zwrócić na wilgotność, temper...
Opublikowany: 15.06.2022 Kategorie: Artykuły, Wyposażenie sklepu mięsnego i stoiska mięsnego, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Przechowywanie wędlin

  Sposób przechowywania wędlin bezpośrednio wpływa na ich stan. Niesprzyjające warunki otoczenia mogą przyczynić się do szybkiej utraty świeżości wyrobów. Skutkuje to tym, że produkty stają się śliskie, a także zmieniają kolor, co wpływa na jakość wędlin...
Opublikowany: 13.06.2022 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.