Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży mięsnej w Polsce i Europie. Firmę założył Andrzej Skiba wraz z żoną Mirosławą. Zakłady Mięsne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakłady w skład kt&oac...
Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie mięsa i wędlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwań w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagający łańcuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpływ czynników zewnętrznych na ubytki, ...
Jak podaje Biuro Analiz i Sttaregii KOWR, w okresie ośmiu miesięcy 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej produktów wieprzowych, wołowych i drobiowych (mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca) były o 5% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 4,2 ...
18 listopada 2021 r. – Antybakteryjne posadzki żywiczne Flowfresh, marki Flowcrete, otrzymały certyfikat Indoor Air Comfort® Gold, wydawany przez organizację Eurofins. Dokument stanowi potwierdzenie, że produkty te spełniają najbardziej rygorystyczne kryteria dotycząc...
Marka HAŃDEREK prezentuje znane, ale w zupełnie w innej odsłonie nowe smaki, czyli wyjątkową gamę wędlin w pieprzu: schab i szynkę. Takie smaczne produkty będą atrakcyjnie wyglądać w ladzie chłodniczej Państwa sklepu i będą doskonałą okazją do zakupów. Zap...
Biuro Analiz i Strategii KOWR podaje, że w okresie ośmiu miesięcy 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej produktów wieprzowych, wołowych i drobiowych (mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca) były o 5% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 4,2 m...
Technologia stojąca za globalną rewolucją systemów informatycznych umożliwi zwiększenie zaufania i przejrzystości łańcucha produkcji artykułów spożywczych. Już w październiku tego roku w sklepach Carrefour pojawią się polskie ziemniaki marki własnej objęte technol...
W 2020 r. hodowla bydła wołowego wyniosła 1 092 tys. ton i była o 0,3% mniejsza niż rok wcześniej. W stosunku do analogicznych okresów poprzedniego roku, w I półroczu 2020 r. była ona większa o 0,9% (537 tys. ton), a w II półroczu mniejsza o 1,4% (555 ty...
Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR w pierwszych siedmiu miesięcach 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca były o 4% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 3,6 mld EUR (16,5 mld zł). Produkty drobiowe, które mi...
W 2019 r. w porównaniu do 2018 r. spożycie artykułów mięsnych spadło o 3,1 kg do 77,1 kg na mieszkańca. Zadecydował o tym spadek konsumpcji mięsa wieprzowego, przy wzroście konsumpcji mięsa drobiowego i wołowego. Ocenia się, że w 2019 r. w wyniku spadku produkcji i...