Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Remigiusz Zagraba: Firma Atlantis -Pak to niewątpliwie lider innowacyjnych rozwiązań w dziedzinie opakowań. Pierwszą osłonkę wyprodukowaliście w 1993 r., a Państwa produkty obecne są już w 90 krajach na całym świecie, zatrudniacie ponad 2500 pracowników, byliście wyst...
W ostatnich tygodniach branża mięsna, a szczególnie hodowcy trzody chlewnej, są atakowani w mediach elektronicznych i społecznościowych. Najczęstsze argumenty mają związek z dobrostanem zwierząt. Niestety bardzo często autorzy tych publikacji z niewiedzy albo ze złej wol...
Według kazachskiej agencji informacyjnej Kazinform, minister rolnictwa tego kraju Saparkhan Omarov stwierdził podczas tzw. „godziny rządowej” w mieście Majlis, że produkcja mięsa znacznie wzrosła w całym roku 2019 oraz w pierwszym kwartale 2020 w stosunku do roku 20...
Republika Południowej Afryki jest konkurencyjna cenowo w światowym przemyśle drobiarskim i produkuje kurczaka z szóstą najniższą ceną za kilogram na świecie. Wprowadzenie nowego planu biznesowego dla sektora drobiu w kraju, ogłoszonego przez Departament Handlu i Prz...
Chiny zobowiązały się do stopniowego zakazywania uboju i sprzedaży żywego drobiu na rynkach żywności, co zostało przyjęte z zadowoleniem przez zwolenników praw zwierząt w kontekście pandemii koronawirusa.
Informacja pojawiła się w czasie, gdy Chiny intensyfikują kontro...
Czy rozszerzająca się pandemia umożliwi krajom kontynentu afrykańskiego zwiększyć swój udział w światowym przemyśle mięsnym? Na tak postawione pytanie można odpowiedzieć twierdząco, zwłaszcza że wskazują na to tegoroczne prognozy dotyczące głównie produkcji mięsa ...
Pomimo spadającego zapotrzebowania na mięso wołowe w Unii Europejskiej, eksport wołowiny z Argentyny szczególnie wzrósł w pierwszych pięciu miesiącach tego roku.
Jak podał Argentyński Instytut Promocji Mięsa Wołowego (IPCVA), między styczniem i majem 2020 roku k...
Jednym z kluczowych aspektów, które należy wziąć pod uwagę podczas takiej inwestycji, są parametry użytkowe, które powinny być na najwyższym poziomie. Drugim kluczowym czynnikiem jest z pewnością sprawdzony i solidny wykonawca, kt&oacut...
Italfrost to polska firma, która projektuje i zaopatruje sklepy od 1994 roku. Początkowo koncentrowała się na dużych supermarketach, ale zdała sobie sprawę, że nie ma odpowiedniego sprzętu do sprzedaży mięsa i innych produktów rzeźniczych w Polsce. Na rynku dom...
Chilijskie rządowe Biuro Analiz i Polityki Rolnej (ODEPA) dokonało przeglądu danych dotyczących produkcji mięsa i zysków ze sprzedaży za kwiecień i czerwiec 2020 roku oraz informacji dotyczących cen mięsa i danych dotyczących handlu zagranicznego dla maja 2020 roku.
...