FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia

Dania w cyklu "Świat według mięsa"

„Świat według mięsa”… Dania – 110 miejsce pod względem liczby ludności, 134 miejsce pod względem powierzchni oraz PIERWSZE MIEJSCE pod względem eksportu mięsa na świecie!     Danię w zasadzie należy uważać za państwo wyspiarskie....
Opublikowany: 29.06.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety: przetwórstwo mięsa,

Zgoda UOKiK na koncentrację - z serii pytania do...

W ostatnim czasie doszło do połączenia kilku podmiotów w branży mięsnej. Kiedy wymagana jest zgoda UOKiK w przypadku fuzji i przejęć? Transakcja wymaga uzyskania zgody urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obró...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Sklepy WIZAN Andrychów - rozmowa z Olgą Tylutki

"Współpracujemy ze sprawdzonymi polskimi, regionalnymi dostawcami, stawiamy na jakość i doskonały smak" - o produktach Małopolskiej Spółdzielni Handlowej Wizan z Andrychowa mówi Olga Tylutki - specjalista ds. handlu.   1. Sklepy ...
Opublikowany: 05.06.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sklepy detaliczne, Etykiety: sklep mięsny,

Tradycyjne potrawy z gęsiny w restauracji „Gąska” z Krakowa...

„Mięso z gęsi powinno być przede wszystkim świeże. Gęś powinna być młoda, nie przerośnięta.”   Wywiadu na temat sztandarowych dań, tego jakie powinno być idealne mięso z gęsi oraz warunków udanej współpracy z dostawcami udzielili właściciel...
Opublikowany: 26.05.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: mięso, gastronomia, małopolskie, gęś,

Hurtownia Albo - wywiad z Anną Leszczyńską

„Od pewnego czasu obserwujemy trend, który wskazuje na preferencje w kierunku tzw. wyższej półki. Oznacza to, że klienci kupują droższe produkty o wyższej zawartości mięsa niż kilka lat temu.” – mówi Anna Leszczyńska, Dyrektor Biur...
Opublikowany: 19.05.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, hurtownie, Etykiety: mięso, wędliny, hurtownie,

Joanna Walter o firmie Mawapol

„Myślę, że naszym największym atutem jest uczciwość i szacunek. Pracując, wszyscy traktujemy się jak rodzina, nasi pracownicy są z nami od kilku lat. Doświadczony zespół jest w stanie sprostać najtrudniejszym wymaganiom, które każdego dnia rzucane są nam ...

Restauracja bezglutenowa w Krakowie, jagnięcina, baranina i ni...

„W naszej restauracji w karcie, oprócz oczywiście wieprzowiny czy wołowiny, znajdziecie Państwo jagnięcinę i baraninę, a także mięso z dzika, sarny, gęsi, kaczki i kurczaka. Przyrządzamy też świetne podroby jak grasice, nereczki czy pasztet z gęsich wątr&oa...

Jolanta Sienkiewicz o 15-letniej działalności sieci Słoneczko...

„Zakupy na stoisku mięsnym są dla klienta  doznaniem wizualnym, dlatego dużą dbałość przywiązujemy do właściwej aranżacji lady i takiej ekspozycji towaru, która pozwoli klientowi na szybkie odnalezienie szukanego produktu, wyeksponuje produkty premium oraz ...

Domicela dostarcza wędliny i mięso klientom na południowo-wsch...

„Przyszłość należy do produktów kojarzonych ze zdrowym odżywianiem, a więc chudych, bez konserwantów, a to promuje wyroby drobiowe  oraz wieprzowe najwyższej jakości.”   Wywiadu dla portalu www.FirmyMiesne.pl udzielił Prezes ...
Opublikowany: 22.04.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, hurtownie, Etykiety: hurtownie,

Najlepsze burgery w Krakowie – klucz do burgerowego sukcesu

„Jako główny element burgera, mięso musi być przede wszystkim najwyższej jakości oraz świeżości. W M22 nie mrozimy mięsa, bazujemy na codziennych dostawach z lokalnego rozbioru. Dzięki temu jesteśmy w stanie uzyskać 6 stopni wysmażenia mięsa oraz doskonały...
Opublikowany: 13.04.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: wołowina, mięso, gastronomia, małopolskie,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.