FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport

PPHU Osłonka - solidne ogniwo dobrej praktyki handlowej

O zmianach w firmie PPHU Osłonka oraz o sztandarowych produktach rozmawiamy z szefem firmy Stefanem Jerzym Pielechem.   Za rok Firma będzie obchodziła 25 lecie funkcjonowania na rynku polskim.  Jest to dobry moment na podsumowania dotychczasowej działalnoś...
Opublikowany: 24.02.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Zaopatrzenie przetwórstwa mięsnego - Stanpol Bis, kujawsko-pom...

Zanim szynka, czy też kiełbasa trafi na stół konsumenta, musi przekonać go, że to właśnie ona będzie najlepszym wyborem dla jego zmysłu smaku. Nim jednak klient będzie miał przyjemność spróbowania  „swojej decyzji”, musi zdecydować. Jak więc, w...

Komora wędzarnicza elektryczna, jako jedno z rozwiązań w nowoc...

  Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe Skrzyp od lat nosi miano niekwestionowanego lidera w produkcji maszyn i urządzeń dla masarni i zakładów mięsnych, takich jak np. stoły rozbiorowe, dopalacze dymu, czy chociażby mieszalniki solanki. Nie każdy j...
Opublikowany: 27.01.2017 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: komora wędzarnicza,

Dodatki enzymatyczne w przemyśle mięsnym

Enzymy są to białka, które posiadają grupę aktywną, odpowiedzialne za jej funkcję czynną tj. rozkładanie (rozszczepienie konkretnych wiązań), koagulację (tworzenie skrzepu w serowarstwie), łączenie (tworzenie wiązań pomiędzy białkami dzięki transglutaminazie). Enzymy ...

Solanka miodowa do mięsa

Solanki to dodatki funkcjonalne, które są podstawą smaku wyrobów wędliniarskich. Dzięki ich zastosowaniu wędliny są soczyste i smakowite. Prezentowana mieszanka solankowa CenterMix CM 30/F 05 M Extra, typ „Miodowa Extra”, to solanka miodowa, ...
Opublikowany: 05.12.2016 Kategorie: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: wieprzowina, wędliny, drób,

Zrębki wędzarnicze olchowe, bukowe, dębowe – producent

Zrębki wędzarnicze to specjalnie rozdrobnione drewno do wędzenia wyrobów mięsnych, ryb, a także serów. Zrębki mają mniejszą wilgotność, utrzymują stałe parametry, dzięki czemu są mniej podatne na grzyby i pleśnie. Jest to zaleta, która wyróż...
Opublikowany: 16.11.2016 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: wędliny,

Dodatki funkcjonalne do mięsa, kiełbas i szynek

Jakość mięsa oferowana przez rynek zachodni bywa często niezadowalająca dla kupców z Polski. Ze względu na duże zapotrzebowanie przez konsumentów produktów mięsnych, hodowla zwierząt rzeźnych (w tym drobiu) została skrócona do minimum, przy zachow...

Czy warto wziąć samochód w leasing?

Leasing jest jedną z najpopularniejszych form finansowania samochodu służbowego. Szacuje się, że aż 70% przedsiębiorców korzysta z leasingu, a tylko nieliczni finansują zakup samochodu kredytem bankowym. Leasing dotyczy głównie samochodów nowych. W zależ...
Opublikowany: 02.09.2016 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Dlaczego warto zmienić oświetlenie w zakładzie mięsnym?

Oświetlenie LED dla branży mięsnej Niejednokrotnie spotykamy się z sytuacją, w której stanowiska pracy w zakładach przetwórstwa mięsnego nie spełniają obowiązujących wymogów. Częstym powodem jest mocne zużycie obecnych źródeł światła &...
Opublikowany: 08.08.2016 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: oświetlenie,

Wędzenie - tradycyjny sposób na przedłużenie trwałości mięs...

Wędzenie to nie tylko dobry sposób na pyszne przyrządzenie produktów mięsnych, ale także doskonała metoda przedłużenia ich trwałości. Zastosowanie tradycyjnych metod wędzenia z wykorzystaniem zrębków wędzarnich nadaje produktom charakterystyczy i ce...
Opublikowany: 04.07.2016 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: komora wędzarnicza,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.