FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport

Komory chłodnicze i mroźnicze Kingspan

Modułowe komory chłodnicze i mroźnicze to nowoczesne i wygodne rozwiązanie dla hoteli, restauracji, ośrodków wypoczynkowych oraz innych branż. W handlu detalicznym i dystrybucji produktów spożywczych najważniejsza jest świeżość oraz spełnianie norm UE doty...
Opublikowany: 02.06.2016 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety: komory chłodnicze,

Zawieszenia pneumatyczne do samochodów dostawczych - samodziel...

Resory pneumatyczne są resorami wysokiej jakości, przeznaczonymi do pracy ciężkiej. Zostały zaprojektowane tak, aby stanowiły dodatkowy element wspomagający do istniejącego systemu zawieszenia pojazdu. Systemy te z założenia nie mają zwiększać możliwości przeładowania p...
Opublikowany: 29.03.2016 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Piła do cięcia mięsa z kością

Konfekcjonowanie mięsa, cięcie mięsa w plastry jest codzienną praktyką, której celem jest zwiększenie sprzedaży danego produktu mięsnego. Mięso może być konfekcjonowane  w skali przemysłowej, ale również może być pocięte bezpośrednio w sklepie, równ...
Opublikowany: 16.12.2015 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Twoja alternatywa – płynne wędzenie z Automatech

Radykalne obniżenie benzo(a)pirenu w wyrobach mięsnych wprowadzone przez UE nie musi być uciążliwym problememmczy myśleniem o zakończeniu działalności. Wyjściem i znakomitym pomysłem są atomizery Automatech. To urządzenia automatyczne, których układem steruje własny ...

Badania obciążeniowe i/lub trwałościowe - jako termin przydatn...

WAŻNA INFORMACJA DLA PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI  Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów i jednostek kontrolujących, akredytowane laboratorium QSC – LAB (AB 1264) z siedzibą w Szczecinie pragnie poinformować, że początkiem 2016 roku rozszerza ofertę us...

Etykiety do wędlin i mięsa

Etykieta dostarcza wielu informacji na temat produktu, zawartych w nim składników i terminu przydatności, temperatury przechowywania. Pełni funkcję informacyjną a także wizerunkową. Dostarcza także informacji o producencie. Bardzo często na etykiecie znajduje się logo fi...

OPAKOWANIA do produktów plasterkowanych DIS-PACK

Producenci, którzy dobrze znają rynek, wiedzą jak ważną rolę odgrywają w branży spożywczej walory estetyczne. Klienci coraz częściej zwracają uwagę na wygląd i jakość opakowania, dlatego wychodząc naprzeciw oczekiwaniom, firma DIS-PACK proponuje nowość PaperLi...

Najszybszy i najlepszy rozbiór mięsa wieprzowego tylko na lini...

Doskonałe rozwiązanie dla zakładów prowadzących rozbiór mięsa wieprzowego oferuje firma Somkol z Jaworzna.  Nowoczesna linia rozbiorowa została stworzona, aby ułatwić oraz przyspieszyć proces rozbioru mięsa wieprzowego. Czym charakteryzuje się ta lini...

Etykiety na kiełbasę i mięso – jakie informacje powinny zawier...

Branża mięsna jest jedną z najbardziej wymagających, jeśli chodzi o stosowanie etykiet na produktach. Wynika to przede wszystkim z warunków, w jakich przechowywane są kiełbasy, mięsa – etykiety mają kontakt z wilgocią oraz niską temperaturą. Już od 1 s...
Opublikowany: 24.07.2015 Kategorie: Najnowsze trendy branży mięsnej, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Agregaty chłodnicze w obudowie

tak instaluje się w Europie Zachodniej...   Zastosowania: Procesy przemysłowe Sklepy i stoiska mięsne Minimarkety, supermarkety Restauracje Przechowywanie wina Sklepy i stoiska rybne Piekarnie Laboratoria Kwiaciarnie Stacj...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ostatnia