FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Mięso przepiórcze dla gastronomii - małopolskie

    Mięso przepiórcze znane jest na świecie od czasów starożytnych Egipcjan, kiedy to uznawano i wierzono w jego magiczną moc uzdrawiania, a także serwowano na stołach bogaczy egipskich. Do Polski przywędrowało dopiero w latach 60 XX wieku.&nbs...

Kiełbasa biała królewska oraz Szynka własnego wyrobu - laureac...

    Peklimar laureatem XIV certyfikacji programu „Doceń polskie” Firma Peklimar Sp. z o.o.  jest jednym z laureatów październikowej certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjne...

Kiełbasa wiejska wędzona - swojski smak od producenta z Małopo...

Gdyby istniała ankieta dotycząca najsmaczniejszych dodatków do kanapek, niewątpliwie wędliny zajęłyby w niej dominującą pozycję. Nie ma drugiego tak popularnego produktu spożywczego. Włosi znani są z salami i szynki parmeńskiej, Hiszpani z chorizo i pata negra a Po...

Wyroby tradycyjne łódzkie - Kiełbasa ze wsi Nowakowskiego

    Wędliny tradycyjne od lat znajdują stałe miejsce zarówno na domowych stołach Polaków, a także świetnie sprawdzają się jako uroczyste menu podczas wystawnych bankietów, wesel, czy też balów. Nikt w momencie organizacji takiej i...

Boczek Dymiony i Kiełbasa Herbowa ZPM Hańderek - najlepsze pro...

    Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Hańderek” po raz kolejny został doceniony za jakość i smak swoich produktów. To niebywały sukces firmy! Eksperci ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń Polskie” uhonorowal...

Wyroby tradycyjne Mazowsza - "Staropolska Strzecha"

    Staropolskie wyroby… z tęsknoty za tradycją   Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założyci...

Śląskie specjały czyli frankfurterki i kiełbasa pieprzowa - z ...

Na Śląsku nie tylko kopalnie węgla Pochodzenie nazwy „Śląsk”, krainy zamieszkiwanej już od starożytności budzi wielkie dyskusje. Jedni uważają, że pochodzi ona od nazwy rzeki Ślęzy, drudzy twierdzą, że nazwa terenu ma ścisły związek ze słowem „ślęg”...

Wołowina dojrzewająca - polski producent firma Konkret

    Gdy w 1998 roku, na rynku pojawiła się firma Konkret, prowadzona wówczas przez Zbigniewa Stempień z siedzibą w Górze Bałdrzychowskiej – Kolonia, nikt nie przypuszczał, iż w krótkim czasie, wywoła tak potężne zamieszanie nie tyl...

Wyroby marynowane ZM Poliwczak

  WYROBY MARYNOWANE ZM POLIWCZAK  … to wyjątkowe wędzonki, których smak zachwyci każdego   Nie od dzisiaj wiadomo, że odpowiednia kompozycja przypraw i dobrze dobrany proces technologiczny ma znaczący wpływ na wyjątkowy w swoim rodzaj...

Kebab turecki- producent w Warszawie

Pierwsze bułki z rozdrobnionym mięsem baranim, wołowym lub drobiowym, sałatkami i sosem, potocznie zwane kebabami, miały swoją premierę w Polsce kilkanaście lat temu. Szybko zyskały wierną grupę smakoszy i w piorunującym tempie wyparły nudne hamburgery i hot-dogi. Pierwsz...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia