FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Szynka włoska i Kiełbasa pieprzowa - nowości firmy Markam

Do czołowych produktów zakładu przetwórstwa mięsnego „MARKAM” dołączyły dwie nowości Szynka włoska oraz  Kiełbasa pieprzowa surowa. Wędliny produkowane są zgodnie z ideą  „od ziarnka do garnka”, co oznacza że podstawą produk...

Wielki dym o wędzonki

Firmy mięsne i masarnie z całej Polski wypowiadają wojnę unijnym przepisom i walczą o wędliny tradycyjne. Nowa unijna dyrektywa, która obowiązywać ma od 1 września 2014 roku spowodować może zamknięcie kilkudziesięciu lokalnych masarni. Wśród krajów ...

Elementy wieprzowe oraz półtusze – świeże mięso z Małopolski...

Zakłady Mięsne „TUR” to nowoczesna, bogato wyposażona firma z tradycjami, specjalizująca się w rozbiorze trzody chlewnej. Jako lider branży mięsnej na terenie województwa małopolskiego, zakład TUR posiada własne laboratorium, a gwarancją najwyższyc...

CHLUBA DOMU – markowe wędliny na polskie stoły

Tworząc tą grupę wędlin naszym mistrzom masarskim przyświecała myśl, aby stworzyć produkty pod hasłem "To co najlepsze w domowej kuchni". Smakując produkty odbędziecie Państwo nostalgiczną podróż do czasów, kiedy nasze mamy i babcie samodzielnie ...

Firma Henryka Kowalczyka „Wzorowym Agroprzedsiębiorcą RP 2013”...

Nowoczesna ubojnia bydła PPUH Henryk Kowalczyk to profesjonalny, innowacyjny zakład rozbioru mięsa, dostarczający najlepszej jakości wołowinę do wiodących sieci sklepów oraz restauracji i lokali gastronomicznych. Przedsiębiorstwo korzysta wyłącznie z krajowego suro...

Kiełbasa z szynki, Pasztet wędzony, Kiełbasa małopolska - wędl...

Ten znak to dobry, ŚLĄSKI smak! Nagrodą o najwyższej wartości dla każdej firmy, a w szczególności tej z sektora branży spożywczej jest zyskanie serca i uznania u swoich Klientów. Dlatego też firma POLIWCZAK nieustannie modyfikuje i poszerza swoją ofertę pr...

Tajemnice świątecznego bigosu

Święta są szczególnym okresem, kiedy jemy więcej niż normalnie, gdy rodziny spotykają się przy wspólnym stole i smakują wiele potraw przygotowanych przez mamy, babcie, ciocie. Wspominając smak dawnej kuchni staramy się, odszukać smak dzieciństwa i odczarować...

Kebab dla restauratorów - 100% naturalny

Kebab należy obecnie do najbardziej popularnych dań mięsnych. Jednak wielbiciele tego szybkiego w przygotowaniu, a zarazem pysznego posiłku, zdają sobie sprawę, że często posiada on niebezpieczne dla zdrowia alergeny oraz substancje chemiczne. Dlatego P.P.H.U. Supermeat...

Szynka rubinowa SKIBA - niepowtarzalny smak i aromat świąt

Święta Bożego Narodzenia to czas wyjątkowy pod każdym względem. Warto więc zadbać o to, by na świątecznym stole znalazły się najsmaczniejsze przekąski, które uświetnią chwile spędzone w rodzinnym gronie, pozwalając cieszyć się wspaniałym smakiem wspólni...

Steki z wołowiny sezonowanej- dla restauratorów

Soczysta, delikatna wołowina to produkt niezwykle ceniony przez wielbicieli kruchych, aromatycznych steków oraz przez restauratorów. Jednak mięso przeznaczone na ten rodzaj posiłku powinno spełniać określone wymogi – wiadomo bowiem, że do spo...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia