FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Golonka w sosie własnym i golonka z grochem Mark's

We współczesnym, zabieganym świecie coraz ważniejsza jest prostota oraz wygoda. Cenną wartością stała się możliwość łatwego i szybkiego przygotowania smacznego posiłku zarówno na zimno jak i na ciepło. Takimi właśnie przesłankami – które mają na celu ...

Wołowina- możliwości eksportowe

Wołowina to mięso spożywane w wielu  krajach oraz kulturach. Obecnie obserwujemy zwiększone działania promocyjne, których zadaniem  popularyzacja mięsa wołowego. Podwyżki cen wołowiny spowodowały niewielki spadek spożycia mięsa wołowego wśród konsumen...

Jagnięcina- najbardziej pożądane mięso

Mięso owcze posiada oprócz swoich wartości odżywczych, także walory prozdrowotne i dietetyczne. Posiada w swoim składzie gamę kwasów i witamin, które mają działanie antynowotworowe. Duże zapotrzebowanie na ten rodzaj mięsa stwarza problem związany z pozy...

Mysłowicka krucha - prawdziwa kiełbasa ze Śląska

Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umieć przyrzą- dzać kiełb...

SEDAR – wyjątkowe pasztety z gęsi i z kaczki

  Z gęsi czy z kaczki? Ze słoiczka, w plastrze, bloczku, na surowo? Są to pytania, które od wieków zadają sobie wielbiciele pasztetów. SEDAR S.A. posiada w swojej ofercie wysokiej jakości produkty, dające pewność bezpieczeństwa dla zdrowia konsumen...

Szynka swojska naturalna z Zakładu Mięsnego Mościbrody hitem k...

Podczas tegorocznych XVIII Międzynarodowych Dni z Doradztwem Rolniczym, które odbyły się na siedleckich błoniach rolnicy i firmy zajmujące się produkcją dla rolnictwa nawiązywały kontakty handlowe, prezentowały produkty tradycyjne, wyroby wędliniarskie, wypieki domowe...

Kiełbasa z wędzarni, Kiełbasa krucha, Pasztet familijny- nowoś...

Zakład Mięsny Ritter przechodzi fazę rozwoju produktowego. Na rynku wyrobów wędliniarskich systematycznie pojawiają się nowe produkty. Wyrobem wędliniarskim najwyższej klasy można nazwać Kiełbasę z wędzarni, która wyprodukowana jest na bazie szynki wieprzowej...

Producent wołowiny- sprawdzony dostawca

Ubojnia Trzody Chlewnej i Bydła Zaręba to przedsiębiorstwo rodzinne specjalizujące się w uboju bydła. Ćwierci wołowe z byków, krów i jałówek to specjalność firmy. Oferta firmy Zaręba jest skierowana do zakładów mięsnych produkujących przetwory mię...
Opublikowany: 04.10.2011 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety: wołowina,

Wędliny Dobrowolscy- Wadowickie Rarytasy

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Klientów i w dbałości o ich zdrowie stworzyliśmy linię wyrobów o oryginalnym smaku i aromacie, kruchą a zarazem soczystą. „Wadowickie Rarytasy” to linia wyrobów wędliniarskich wyprodukowanych wg tradycyjnej, re...

Wędliny Mościbrody- tradycyjny smak podlaskiej kuchni

   Linia  wędlin Nasza tradycja jest kwintesencją  tradycji masarskich, na której  postawach stworzona została nasza firma. W tych wędlinach ukryliśmy smaki, które przeniosą Państwa w przeszłość do Podlaskiej wsi, gdzie w ziemiańskich ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia