Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Eksport polskiego mięsa ciągle się rozwija i zwiększa. Firma Agrofood Poland z Nowego Sącza w roku 2010 osiągnęła obroty na poziomie 100 mln złotych, eksportując mięso wołowe, wieprzowe oraz drób min. do krajów UE, Chin, Stanów Zjednoczony...
Opublikowany: 17.03.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
eksport,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
polskie mięso,
drób,
eksport,
Wołowina to rodzaj mięsa, którego spożycie na rynku polskim według wielu badań spada. Tendencja ta nie dotyczy jednak mięsa wołowego najwyższej jakości, na które zwiększa się popyt.
Jakość polskiej wołowiny docenili już importerzy z kraj&oac...
Każda dobra firma posiada w swojej ofercie sztandarowe produkty, które są jej wizytówką. Misją portalu FirmyMiesne.pl jest ich odkrywanie i prezentacja, dzięki czemu będą mogli Państwo posiadać w swojej ofercie produkty unikatowe i wyróżniające się na...
Wyroby serii OLCHOWY DYM
Nowa wyjątkowa seria OLCHOWY DYM, to owoc kilkumiesięcznej pracy fachowców Zakładów Mięsnych Lniano. Zainspirowani świadomością braku zdrowych, tradycyjnych wyrobów, stworzyli nową jakość.
Niepowtarzalny i wyjąt...
Opublikowany: 16.02.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
mazowieckie,
Etykiety:
zakłady mięsne,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Portal www.FirmyMiesne.pl poleca serwis WWW.SzczesliwaSiodemka.pl gdzie w głównej roli występują parówki Szczęśliwa Siódemka. Jest to bardzo dobrze przygotowany i opracowany serwis, gdzie konsument może zapoznać się z wieloma przepisami, propozycjami podani...
„Gęsina nie tylko na św. Marcina”
Jedź mięso gęsie przez cały rok, bo jest zdrowe i smaczne
Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że polskie gęsi są ewenementem w hodowli drobiarskiej na skalę światową. Mało kto jest też świadom, że gęsina to najbar...
Opublikowany: 28.10.2010
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
gęś,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
przetwórstwo mięsa,
Etykiety:
drób,
gęsina,
Szczęśliwa Siódemka to coś więcej niż parówki! To inspiracja na proste, a zarazem doskonałe danie! O parówkach wiemy wszystko. Wiemy jak je robić i jak podawać.
Mamy przyjemność podzielić się informacją o wprowadzeniu na rynek nowego przysmaku - par&oacut...
Zakład Mięsny Mościbrody
Naturalny smak i najwyższa jakość polskiej wołowiny
Według oficjalnych danych spożycie wołowiny jest coraz większe. Nie zmienia to jednak faktu, że należy stawiać na jakość mięsa. W takiej sytuacji najlepszym wyborem będą produkty Zakładu M...
Kebab pieczony łączy wysoką jakość, wyśmienity smak, a zarazem jest prosty i szybki
w przygotowaniu. Wyróżnia go przede wszystkim prawdziwa turecka receptura oraz smak, który przenosi do wyjątkowej i ciekawej kultury Turcji. Znakomicie doprawione mięso mo...
Mięso wołowe, w porównaniu do innych krajów europejskich, to jeszcze mało popularny produkt
w Polsce. Na jednego mieszkańca przypada ok. 2 kg rocznie. Pomimo to, sklepy detaliczne, klienci indywidualni, restauracje sięgając po wołowinę zwracają szczegól...