FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Półtusze wieprzowe wielkopolskie - rozmowa z Piotrem Jaślikows...

Według Biura Analiz i Programowania ARR w 2017 roku dynamicznie rośnie eksport wyrobów wieprzowych w Polsce. W okresie od stycznie do kwietnia obecnego roku z kraju wywieziono 248 tys. ton żywca, mięsa, przetworów i tłuszczów wieprzowych, co stanowi o 11...
Opublikowany: 07.08.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Baranina i jagnięcina dla restauracji i handlu detalicznego- s...

Jagnięcina i baranina to mięsa doceniane w wielu krajach europejskich dzięki specyficznym, niecodziennym walorom smakowym. W sprzedaży detalicznej są one niestety ciągle trudno dostępne. Inne ograniczenie wynika z faktu, że wciąż uważamy baraninę za trudną w przygoto...

Grill z PCD Salami

Sezon grillowy osiągnął swój szczyt – młodzi, starsi, znajomi, przyjaciele, rodziny z dziećmi spędzają czas m.in. na odpoczynku przy akompaniamencie wyborowych produktów grillowych. Spędzając ciepłe dni w plenerze, niejedna osoba marzy, by zjeść dobry, ci...
Opublikowany: 03.07.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, wieprzowina, Etykiety:

Kiełbasa szaszłykowa z aromatem papryki i cebulki – nowość od ...

Kiełbasy, kaszanki, różnego rodzaju mięsa – to wszystko znajduje się w grillowej ofercie sklepów i hurtowni. Niemal każdy właściciel zaopatruje się w tego typu asortyment. Warto jednak urozmaicić tą ofertę i szukać nowości, które zaciekawią Konsume...
Opublikowany: 03.07.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Wielkie grillowanie trwa!

Grillowanie, gdy pogoda dopisuje „rządzi” w naszych ogrodach, na tarasach i w miejscach do tego przystosowanych. Nigdy nie mamy go dość! Nic dziwnego bowiem jest to jeden z najszybszych i najprostszych sposobów przygotowania posiłku na świeżym powietrzu. M...
Opublikowany: 29.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety:

Polska wołowina do produkcji wędlin

  Polska wołowina podbiła już podniebienia Europejczyków, Azjatów, teraz czas na rozwój w rodzimym kraju, czyli w Polsce. Wołowina to rodzaj mięsa, który powoli odzyskuje swoją pozycję na polskim rynku. W latach 90. jej spożycie było prakty...
Opublikowany: 23.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety:

Mięso z królika producent firma Amciu

  Mięso z królika, zaliczane do mięs białych, jest mięsem o wysokiej wartości odżywczej. Bogate w białko, które jest bardzo dobrze przyswajane przez ludzki organizm, a ubogie w cholesteroli tylko 35 - 50 mg/100g i tłuszcz. Ten rodzaj mięsa jest niemal de...
Opublikowany: 13.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety:

Żeberka wędzone dla gastronomii i nie tylko

Tradycyjne polskie potrawy takie jak bigos czy kwaśnica wymagają dodania tzw. porządnej wkładki mięsnej, aby ich smak i aromat był wyrazisty. Szefowie kuchni przyrządzają potrawy z myślą o tym, aby zachwycić niejednego smakosza, więc danie powinno być przygotowywane z najlep...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Gulasz, pasztet i parówki od ZPM Matthias nagrodzone

Dnia 18 maja 2017 r. w Warszawie odbył się XLVII Konkurs Wędlin pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2017. Organizatorem konkursu był Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, natomiast pat...

Boczek surowy wieprzowy - producent, mazowieckie

Wieprzowina to mięso wszystkim znane i przez wszystkich lubiane. Po odpowiednim przyrządzeniu można z niej przygotować wiele ciekawych potraw. Jednym z elementów wieprzowych jest boczek. Można go grillować, dusić i gotować. Oprócz kulinarnego zastosowania, świe...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.